На последната преди лятната си ваканция сесия на 2 август

...
На последната преди лятната си ваканция сесия на 2 август
Коментари Харесай

Решават да бутат Партийния дом, ще строят опера

На последната преди лятната си почивка сесия на 2 август общинските съветници ще би трябвало да решат дали да бъде съборен Партийният дом, с цел да може да мястото да бъде издигната опера. Предложението за това е на фондация “Дом за Пловдивската опера ” и беше импортирано още в края на май. То е стимулирано с чудесното място – в абсолютния център на Пловдив, и с обстоятелството, че постройката на тогавашния Партиен дом е рискова, тъй като не дава отговор на актуалните условия.

Кметът Иван Тотев удостовери, че по структурата има недостатъци.

“Направихме градивно проучване, което сподели, че постройката не дава отговор на актуалните земетръсни условия, и имаме наставления за подсилване. Изчисленията сочат, че за подсилване и цялостна реорганизация ще са нужни сред 12 и 13 млн. лева ”, изясни той. Решението дали тези пари да бъдат дадени за подсилване или да се пристъпи към срутване обаче е в ръцете на съветниците. “Те може да решат и да насрочат референдум ”, загатна Тотев.

Ако се стигне до побутване, ще изникне проблем къде да бъдат преместени работещите сега в Партийния дом служители от няколко отдела на общината, както и на Инспекцията по труда и Сметната палата. Затова съгласно Тотев първо ще би трябвало да бъде издигната нова административна постройка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР