На портала за обществени консултации Към Министерския съвет днес е

...
На портала за обществени консултации Към Министерския съвет днес е
Коментари Харесай

МС публикува проект за промени на Наредбата за фискалните устройства

На портала за публични съвещания Към Министерския съвет през днешния ден е оповестен план за промени на Наредба Н-18. Това е наредбата за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, условията към софтуерите за ръководството им и условия към лицата, които правят продажби посредством електронен магазин.

Предложения за промени на наредбата ще се одобряват до 19 февруари. Предложените промени главно произтичат от промените в член 118 от закона за Данък добавена стойност.

С тези промени беше анулирано задължението за лицата, отчитащи продажбите посредством фискален бон и употребяващи програмен продукт за ръководство на продажбите в комерсиалните си обекти (СУПТО), да употребяват единствено програмен продукт, включен в обществения лист на Национална агенция за приходите.

Новата редакция на закона даде опция на лицата да решат, по лично убеждение и преценка, на изцяло непринуден принцип на избора, дали да употребяват за ръководството на продажбите си в търговски обект СУПТО, включен в обществения лист на Национална агенция за приходите.

За тези лица, които изберат да употребяват СУПТО, включен в обществения лист на Национална агенция за приходите, законът планува редът за избор и отвод от него и обвързваните с това условия да се дефинират с Наредба Н-18/2006 година, което е и причина за правенето на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР