На поредното заседание днес бяха разпитани още няколко свидетели по

...
На поредното заседание днес бяха разпитани още няколко свидетели по
Коментари Харесай

Свидетел по делото за убийството в Люлин заради заря: Денис ал Газзи ме заплаши, че ще ме наръга

На следващото съвещание през днешния ден бяха разпитани още няколко очевидци по делото, по което обвинен е Денис ал Газзи за убийството на Илиян Илиев от столичния кв. " Люлин " поради заря на 9 януари 2022 г. 

Сред очевидците беше и момче от " Люлин ", против което Денис е отправял закани месеци преди случая с Илиян.

" Станах очевидец на скандал сред Денис и момиче в " Люлин ". Това се  случи 8-9 месеца преди убийството на Илиян. Беше през 2021 година в квартала. Видях подсъдимия да крещи на момиче. Видях по какъв начин Денис ѝ протяга ръка и я псува. Казах му: " Какво правиш, бе? "., описа очевидецът.

" Денис се спря и като че ли се стресна. Казах на момичето да бяга и тя го направи. Бях удовлетворен, че момичето се избави. Тогава Денис стартира да ме заплашва, че е бил републикански първенец по бокс и че ще звънне на хора да ме накълцат. Извадих телефона и започнах да фотографирам заканите, а той сподели, че ще извади маче и ще ме наръга ", сподели още очевидецът.

Той изясни, че тогава Денис не извадил сходен инструмент. " Мисля, че тогава нямаше нищо в него, другояче несъмнено щеше да извади ", сподели още той.

До момента няколко очевидци по делото се изправиха пред съда, като последния път показания дадоха другари на Денис и съседка от столичния кв. " Люлин ", която изясни, че във съдбовната нощ е чула от Денис думите: " Каква е тази заря, кое време е, има дребни деца. Ще ви заколя, ще ви изтрепам? ".

На предишно съвещание родителите на Денис отхвърлиха да свидетелстват. Законът им дава това право, защото са в близка родствена връзка по права линия на подсъдимия и те се възползваха от това. 

Следващото съвещание е планувано за 5 септември, когато ще бъдат призовани движимости лица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР