На пореден протест срещу Регистрацинно-приемателния център (РПЦ) в Харманли излязоха

...
На пореден протест срещу Регистрацинно-приемателния център (РПЦ) в Харманли излязоха
Коментари Харесай

Нов протест в Харманли пред бежанския център

На следващ митинг против Регистрацинно-приемателния център (РПЦ) в Харманли излязоха през днешния ден локални поданици.

Шествието развя националните трикольори и от центъра на града стигна до бежанския лагер, който бе охасан от компактен кордон жандармеристи.

Недоволните връчиха петиция на персонално на началника на РПЦ Слави Янев. В нея те упорстват вечерния час за мигрантите в РПЦ да стартира от 17.30 часа през есента и зимата и в 19.30 ч. през лятото. Харманлийци настояха и за по-засилено присствия на полицията и жандармерията в града. Вечерният час в този момент стартира в 20.30 часа.

Поредното неодобрение на локалните поданици бе повокирано, клед като преди дни група от над 30 сирийци стартира да мята камъни и тухли по бръснарницата на собствен съотечественик. Беше наранена и прилежащата игрална зала.



„ В РПЦ трябваше да има единствено, бягащи от войната фамилии.Сега обаче настанените в него са най-вече мъже. Те се движат на групи из града ни. Създават нечистотия и доста ни тормози “, разясниха протестиращите. „ Вечерният час не се съблюдава. Вечер жители на Регистрационно-приемателния център излизат на открито през многото дупки в оградата и не съблюдават вечерния час. Уж този център тук е краткотраен, а не е ясно докога ще съществува “, споделиха още харманлийци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР