На пореден протест излязоха жителите на столичния район Илинден, които

...
На пореден протест излязоха жителите на столичния район Илинден, които
Коментари Харесай

Протест затвори столичен булевард СНИМКИ

На следващ митинг излязоха жителите на столичния регион " Илинден ", които не са удовлетворени от ръководството на районния кмет от ПП-ДБ-СС Емил Бранчевски. Те упорстват той да подаде оставка.

Протестът започва в 16:30 часа. Протестиращите се събраха пред постройката на община Илинден с последна покана към кмета да се срещне с тях.

По думите на протестиращите, откогато е на поста си, повече от три месеца, Емил Бранчевски не е виждан на работа и липсва връзка с него.

Жителите на региона потеглиха на шествие от община Илинден по ул. " Кукуш " до входа на Западен парк.

Протестиращите и през днешния ден блокираха кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Кукуш ".

" Извиняваме се на водачите за неудобството, само че протестните ни дейности ще продължат до оставката на кмета на региона ", споделиха протестиращи.

Припомняме, че на 8-и февруари жители от регион " Илинден " отново прекъснаха трафика на кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Кукуш ".

Това е третият протест срещу районния кмет от ПП-ДБ-СС Емил Бранчевски, а дали ще има четвърти - следва да разберем.

Вчера кметът написа на страницата си във Facebook, че е провел дълга, само че извънредно потребна и градивна среща с представители на протестиращите жители на региона. На срещата са присъствали общинските съветници Росица Николова, Борис Бонев и Христо Копаранов. 

" Почти 4 часа се говореше, спореше, тропаше по масата и даже викаше на моменти. Но за мен същински значимото е, че страстта и на двете страни идва от желанието регион Илинден да се развива, а старите управнически практики да се прекратят. Добре е, че сме на една страница за това.

По време на срещата:
Коментирахме здравословното ми положение и макар убеждението ми, че някои информации и диагнози следва да си останат персонални, смъкнах своята шина и демонстрирах оперирания си крайник. Всички видяха с очите си пресния белег, отока и зарастващата рана, с цел да прекратим спекулациите за моята контузия. Приех по-скоро като задявка мнения, че съм се подложил на интервенция без да нуждая се от такава. Показах и картите си от българския и немския лекарски съюз, които също бяха забелязани персонално от всеки един от присъстващите, с което беше развенчан и този мит. Коментирах, че персонално съм разписал разрешение за даване на информация по отношение на продължителността на болничния ми лист и споделих тъкмо от по кое време до по кое време е той.Говорихме за заместител кметовете на региона. В четвъртък пред протестиращите жители, при които ще сляза, ще показва двамата ми нови заместител кметове и ще продължим диалога по тематиките, които не успяхме да затворим през вчерашния ден, само че несъмнено ще приказваме и по всички други тематики касаещи региона и вълнуващи жителите.Поех ангажимент за осъществяване на Обществен съвет към кмета, който да заседава регулярно, а в него да членуват дейните жители от региона. Ангажимент, който поех по време на предизборната акция за гласност и другарство с жителите. В този съвет желая да обсъждаме както съответни проблеми, по този начин и дълготрайното развиване на региона, което няма по какъв начин да мине без дейното присъединяване на всички.По отношение на Центъра за краткотрайно настаняване - обясних в детайли, че като кмет на региона, нямам пълномощия да отварям/затварям или да се заповядвам с настаняването в този център. Моята позиция постоянно е била солидарна с тази на жителите, че мястото му не е там. От страна на общинските съветници на срещата беше стихотворец ангажимент в границите на месец да се направи предложение за установяване на целевата група на центъра, както предложиха жителите.Ще бъде изработен обзор на наличната документи и планове за общинските блокове в границите на комплекс Захарна фабрика. За страдание, обаче, регионът не разполага с доста варианти за пренасяне на засегнатите.По отношение на гетото на към този момент заличения адрес ул. " Суходол " 3 - откакто към този момент няма административни спънки, от региона ще изготвим КСС, с цел да се дефинира бюджетът за унищожаване.Коментирахме няколко съответни проблема свързани с бившето кино " Аврора ", поправки на тротоари и междублокови пространства като за всеки един от тях беше стихотворец съответен ангажимент.
Искам още един път да благодаря на присъствалите на срещата. Независимо от по-високия градус на страстите на моменти, за мен това беше извънредно потребна среща и скърбя, че се наложи да я отложим толкоз доста във времето заради независещи от мен условия. Заявих Ви ясно и изрично, че моята единствена работа и цел е да бъда добър кмет на регион Илинден и имам намерение с дейностите си да потвърдя това и на най-големите скептици ", написа Емил Бранчевски.

Днес Емил Бранчевски показа новите заместник-кметове на Следствен отдел към окръжна прокуратура - регион " Илинден ". Те са постъпили на работа този понеделник, 13.02.2024г.
Инж. Мариела Димитрова е строителен инженер и управлява и координира активността на отделите " Инженерна инфраструктура, благоустройство, екология и надзор по строителството " и " Обществени поръчки, търгове и състезания ". Инж. Димитрова има дълготраен опит в областта на строителния и инвеститорски надзор, проектантска активност, ОВК и ВиК.Г-н Ивайло Петров е финансист и ще дава отговор за активността на отделите " Финансово-счетоводна активност и човешки запаси " и " Регистрация и надзор на комерсиалната активност и ръководство на общинската благосъстоятелност и жилищен фонд ". Г-н Петров има богат опит в финансовия и финансовия разбор, ръководство на капиталови планове, както и в оценяването на компании и активи.
" С голяма наслада поисквам триумф на новите сътрудници и благоденствие в реализиране на концепциите ни за облагородяване на региона ", написа районният кмет.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР