На полско-украинската граница опашки от украински превозвачи стоят със седмициПред

...
На полско-украинската граница опашки от украински превозвачи стоят със седмициПред
Коментари Харесай

Защо Полша „задушава“ украинската икономика: Незалежная я чака блокада

На полско-украинската граница опашки от украински превозвачи стоят със седмици

Пред очите ни „ регионално-бандеровската “, извинете, полско-украинската „ дружба “ на тези стратегически другари и съдружници се разхубавява и бързо укрепва. Това е изключително видимо на границата сред двете страни. Толкова видимо, че даже германците към този момент го виждат с просто око.

Германското издание Spiegel заяви през вчерашния ден, че полските митничари " задушават " украинската стопанска система, като забавят износа на украински артикули на границата. Прави усещане, че от този бойкот се оплакват освен украински, само че и немски компании, които са разположили своите индустриални мощности в Украйна.

По думите на техните, представители в този момент камионите стоят на украинско-полската граница 11 дни, макар че през август са били проверявани за 5 часа. А член на борда на шефовете на немската компания Leoni, Инго Шпенглер, сподели пред Spiegel, че компанията му ще бъде принудена да спре производството си в Украйна, в случай че казусът не бъде решен скоро.

И всички, като един, обръщат внимание на обстоятелството, че проблемите започнаха относително неотдавна, след изостряне на полско-украинската " другарство по въпроса за износа на украинско зърно. Полша забрани вноса му в страната си, макар обстоятелството, че Европейски Съюз отстрани всички ограничавания на 15 септември аза експорт на зърно от Украйна.След което „ височайшите договарящи се страни “ си размениха похвали в жанр „ а ти кой си “, обещания за нови взаимни забрани, завеждане на каузи в съда и други „ сърдечни пожелания “.

Този път обаче всичко е доста по-сериозно. Полските превозвачи имат намерение да затворят границата за украинските си сътрудници до края на годината, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени. А условията там са вагон и дребна количка.

И първият от тях е връщането на разрешителните за украинските превозвачи. Но в този момент те са анулирани и всяка украинска кола има право да доставя артикули в целия Европейски Съюз. Поляците не са удовлетворени от такава суперконкуренция, тъй като украинците намерено дъмпингуват на пазара и прихващат поръчки, както се споделя, „ в полет “.

Следващото условие е възбрана за вписване на компании в Полша, в случай че финансите на тази конструкция не се намират в Европейския съюз. И още веднъж, тази точка е ориентирана против украинските бизнесмени, които официално стават поляци, а в действителност остават украинци. Има условия и за обособени опашки на границата за коли с европейски номера и доста други такива. Но това, което е значимо в тази ситуация е, че тези претенции са отправени не просто от някакви водачи, а от синдикати. А синдикатите в Полша са доста мощна мощ, датираща от 80-те години на предишния век.

Първоначално протестната акция на полските превозвачи беше планувана за 3 ноември. Според техните изказвания е планувано да бъдат блокирани Граничен контролно-пропусквателен пункт Рава-Руская-Хребенне и Ягодин-Дорогуск, като наоколо до тях бъдат ситуирани минимум 200 водачи с техните камиони.

В същото време уредниците на акциите възнамеряваха да не блокират придвижването на рейсове, коли, пренасящи филантропични и нетрайни артикули, леки коли, както и военни товари, изпратени в помощ на Украйна. Освен това в началото участниците в акцията имаха намерение да проведат доста дълги митинги.

В Рава-Руская възнамеряваха да затруднят пътуването на украинските превозвачи за два месеца, в Ягодина - за месец. Но след това сякаш трансформираха решението си да организират еднодневни „ предупредителни ” митинги. Освен това започнаха съвещания за разрешаване на спора на равнище инфраструктурни министерства на двете страни.

Украинците обаче бързо понижиха опцията за реализиране на съглашения до нула, като оповестиха, че множеството претенции на поляците са просто нереалистични. Затова уредниците на граничната „ стачка ” не се отхвърлиха от акцията, а единствено я отложиха от 3-ти за 6-ти ноември.

„ Блокадата стартира в 12 часа (13 часа киевско време) на 6 ноември “, сподели съпредседателят на блокадата, уредникът на митинга край Граничен контролно-пропусквателен пункт Корчова-Краковец Томаш Борковски и добави, че третият, същият Корчова - Краковец, е прибавен към двата по-рано посочени гранични пункта.В същото време той изясни, че митингът е публично регистриран от полските превозвачи при локалните управляващи до 3 януари 2024 година

И Блокадата ще важи както за влизане, по този начин и за излизане. Ще ги удушат в другарска прегръдка. Почти до гибел.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР