На политическия терен се появява окончателно една политическа сила Демократична

...
На политическия терен се появява окончателно една политическа сила Демократична
Коментари Харесай

Стефан Тафров - фаворит в първия електронен вот в България

На политическия терен се появява дефинитивно една политическа мощ " Демократична България ", която има самочувствието, експертизата, визията и волята да вкара електронно ръководство в страната. Това съобщи водачът на " Да, България " Христо Иванов, отчитайки резултатите от първото в страната електронно гласоподаване – това за вътрешнопартийния избор за установяване на претендентите на " Да, България " за единната листа на " Демократична България за евроизборите.
Електронното гласоподаване е доста значим детайл от цялостното въвеждане на електронно ръководство в страната, акцентира Иванов и го дефинира като " майка на всички промени ". " Управляващите потвърдиха, че не могат и не желаят да го вкарат, въпреки че бяха изхарчени над 2 милиарда лв. за електронно ръководство ", посочи Иванов и означи за съпоставяне, че софтуерът на " Да България “ за вътрешния им електронен избор коства 15 000 лева Той настоя вицепремиерът Томислав Дончев да излезе и да каже ще има ли България най-сетне електронно ръководство.
Безспорен победител в електронния избор е Стефан Тафров.
Припомняйки дипломатическата си кариера, той означи, че когато човек стои зад една табелка " България " е доста значимо да разбере в един миг дали напъните му са били забелязвани в родината. " Оказва се, в този момент с тези избори, че много хора са ги забелязали и са го отразили с гласа си ", добави Тафров. Той сподели още, че е открил, че известността на " Демократична България " и на " Да България " е по-висока, в сравнение с е очаквал.
15 000 души са изтеглили мобилното приложение за гласоподаване и са се записали, а в избора са взели участие 6000 гласоподаватели. „ Хората имаха опция да гласоподават и по пощата, и онлайн, и на място, само че най-предпочитаният метод е бил през мобилното приложение “, посочи водачът на „ Да, България " Христо Иванов и акцентира, че бюджетът за вота е набран с дарения, а мобилното приложение е направено изцяло гратис.
Вече ни следва акция, която ще бъде не от врата на врата, а от телефон на телефон, сподели Иванов, изтъквайки позитивите от отдалечения електронен избор.
В пейзажа има едно незнайно - ориста на преференцията, означи Иванов и напомни, че има импортирано предложение, което би обезсмислило преференцията.
Стремежът ще е за реализиране на оптимално ефикасна листа на демократичната общественост. Ключов аршин за подреждането на листата ще е потенциалът за принос на претендентите, заяви Иванов и акцентира, че няма да има режим на доказване коя партия е по-влиятелна, коя има повече тежест по символни категории. Нещото, което ще ни води, е по какъв начин листата да притегли оптимално доверие. Не бързаме с листата, тъй като считаме, че тя би трябвало да бъде единната листа на демократичната общественост, сподели още Иванов.
Запитан дали ще се помири с второто място в листата, в случай че първи бъде Светослав Малинов, Христо Иванов изрично съобщи: „ Ние гледаме на единството на „ Демократична България “ като на висша полезност “ и добави че не чака партиен нарцисизъм.
Иванов сподели още, че чака демократичната общественост да се яви с такава листа, с която всички жители, които желаят да се опълчват на вълната от националпопулизъм и желаят да се опълчват на изтласкването на страната в периферията на Европейски Съюз, както и на все по-голям авторитаризъм, да могат да гласоподават за нея, без да се тормозят, че ще се разпилеят гласовете им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР