На почти всички ни се е случвало. Намирате перфектния пръстен,

...
На почти всички ни се е случвало. Намирате перфектния пръстен,
Коментари Харесай

Защо кожата става зелена, след като носите определени бижута?

На съвсем всички ни се е случвало. Намирате съвършения пръстен, колие, и го носите през целия ден – след което кожата ви става зелена. Това поражда доста въпроси. За благополучие имаме отговор и препоръки по какъв начин да предотвратите това:

Защо кожата ви става зелена, когато носите избрани бижута ?

Медта постоянно е виновникът, когато става въпрос за бижута , които оставят зелени следи по кожата. Когато бижута та са направени с мед, тя реагира с потта, лосиона за тяло и други артикули върху кожата ви и се окислява. Когато медта се окислява, тя минава през химични реакции, които основават зелен вид " филм " върху бижута та, който по-късно се трансферира върху кожата. 

Медта обаче не постоянно е виновният метал. Трябва да внимавате с всевъзможни бижута , които не са злато или платина, защото не постоянно може да се дефинира кои метали са в сплавта. Възможно е в бижута та да има никел, а кожните алергии към никел са постоянно срещани.

Зеленото оцветяване изчезва ли? 

Да, зеленото изчезва. Освен това е значимо да знаете, че това не е алергия, а елементарна химична реакция. Зеленото оцветяване на кожата изчезва, а какъв брой бързо ще се случи, зависи от кожата ви. 

Докато се потите (което е неизбежно), има възможност кожата ви да реагира с медта в бижута та ви. Въпреки това постоянно има изключения. Ако изпитвате чувство за сърбеж или обрив след носене на медни бижута , това може да е симптом на алергия.

Как да го спрете?

За благополучие към момента можете да носите медните си бижута , без да имате зелена кожа като непряк резултат.  Ето няколко съвета, които могат да ви оказват помощ да предотвратите позеленяването на кожата от бижута та:

Покрийте частта от бижуто, която допира кожата ви, със пласт транспарантен лак за нокти, тъй че да има тип преграда сред бижуто и кожата ви. 

Почиствайте постоянно бижута та си, с цел да премахнете кремове, пот и нечистотия. 

Съхранявайте бижута та си в суха среда.

Поддържайте кожата си суха, когато носите бижута.

Избягвайте да носите бижута в горещите дни, защото е по-вероятно да се изпотите.

Сваляйте бижута , когато плувате и почиствате.

Купувайте бижута от неръждаема стомана или платина или бижута , направени от благородни метали.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР