На площада виждаме девиза на Народното събрание - Съединението прави

...
На площада виждаме девиза на Народното събрание - Съединението прави
Коментари Харесай

Манолова: Днес на площада Съединението прави силата |

На площада виждаме девиза на Народното събрание - " Съединението прави силата " в деяние. Хората се разсъниха и са на площада 64 дни и няма да се приберат до оставката на Борисов и до разграждането на този модел на ръководство.

Това съобщи през днешния ден пред Българска национална телевизия ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова в 64-ия ден на антиправителствените митинги, в който се организира и Второто Велико национално въстание.

Алтернативата е на площада. Тук са хора с разнообразни политически пристрастия, от разнообразни партии, на разнообразни възрасти, от разнообразни етноси, които желаят разграждане на този модел. Хората ще решат на кого имат вяра и на кого ще гласоподават доверие на изборите, само че мъчно може да бъде съединено по-некомпетентно, по-престъпно и по-антинародно ръководство, добави Манолова.

Тя е безапелационна, че това, което управлението на Министерство на вътрешните работи и полицията позволиха на 2 септември, в " кървавата сряда ", не би трябвало да се позволява още веднъж.

Случилото се беше под благосклонния взор на служителите на реда и по заповед на Министерство на вътрешните работи. От Изправи се.БГ бяхме през целия ден и през цялата вечер и ясно видяхме полицията да не реагира на провокациите. След като си потеглиха агитките и провокаторите, служителите на реда упражниха своята неоправдана принуда върху мирни жители. Хора бяха ритани, обгазявани, бити, задържани в нарушаване на закона, с нарушени права, изясни Манолова.

Две денонощия с сътрудници юристи защитавахме задържани протестиращи в столичните полицейски районни. Там беше бъдещето на България - млади, образовани, работещи хора, със фамилии, младежи с дейна позиция. Вместо българската страна да им каже " Браво ", че показват дейна позиция, на тях им бяха повдигнати обвинявания, които паднаха в съда. Но репресията, унижението, лютивият спрей, ще бъдат запомнени, сподели Манолова.

Относно изказванията на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че изборните секции с машини биха понижили изборната интензивност, Манолова прикани Караянчева да отвори изборните бумаги и протоколите от евроизборите през 2019 година, за които бяха обезпечени 3000 машини за гласоподаване.

Ще види, че изказванията й са откровена неистина. Има секции, в които с машини са дали своят вот над 350 души. Долу ръцете от Изборния кодекс! Не са нужни промени в Изборния кодекс, с цел да има машинно гласоподаване на идващите избори. Призовавам всеки почтен депутат неотложно да напусне Народното събрание и да не взе участие в похищението над честността на вота. Разбирам, че депутатите си търсят оправдание да си удължат престоя в Народното събрание, само че хората са наясно, че не са нужни промени в Изборния кодекс, сподели Манолова.

По думите й отварянето на Изборния кодекс ще задълбочи проблемите в изборното законодателство.

ГЕРБ се пробват да реализират атентат върху честността на вота с опита да удължат изборния ден на 48 часа и депутати да се разхождат като торбалани с чували, мъртви души да възкръснат от изборните описи и да гласоподават, да се върнат хартиените бюлетини, тъй че машините в действителност да не са нужни, сподели Манолова.

Председателят на Гражданската платформа прикани всички, които ще вземат участие в идващите парламентарни избори изрично да заявят дали ще вършат коалиция с Борисов и ГЕРБ, с цел да не се окаже, че жителите още веднъж са излъгани.

Ние от " Изправи се.БГ " изрично няма да управляваме и да вършим коалиция с Борисов, сподели Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР