„На площада се появява една нова генерация хора – по-информирани,

...
„На площада се появява една нова генерация хора – по-информирани,
Коментари Харесай

На площада вече е нова генерация хора - имат оценка за себе си, знаят си цената, недоволни са

„ На площада се появява една нова генерация хора – по-информирани, повече пътували, с повече искания, тъй че евентуално ще бъдем очевидци на една гореща есен”. Така някогашният обществен министър Иван Нейков разяснява митингите, които блокираха страната в неделя, в студиото на „ Здравей, България”. Хората излязоха на митинг поради високите цени на горивата, концепциите за повишение на цената на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност”, налозите на старите коли.

„ Това е митинг на несбъдналата се междинна класа – това са хора, които имат оценка за себе си, знаят си цената, недоволни са, че не могат да получат цената на своя труд. Една част от казуса е поради изгубения разговор, доста от решенията, които имат конфликтен капацитет, не получават рационални пояснения отначало”, разяснява Нейков. Той даде за образец решението за увеличение на оптималния застрахователен предел, което не е било подложено на необятна социална полемика – при доста хора, това без да ги визира, това провокира отрицателна реакция.

По думите му обаче хората не стачкуват, с цел да съборят държавното управление, а с цел да защитят интереса си. Нейков обаче счита, че даже партиите от опозицията, които обичайно яхат всеки митинг, не биха изпълнили някои от настояванията – като това за понижаване на ставката на Данък добавена стойност за горивата.

„ Аз считам, че ръководещите ще стартират да беседват с обособените групи от протестиращи и да възстановят разговора, сподели още Нейков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР