На площад Теразие в центъра на Белград се провежда митинг,

...
На площад Теразие в центъра на Белград се провежда митинг,
Коментари Харесай

Протестът в Белград: който краде изборите, краде бъдещето

На площад " Теразие " в центъра на Белград се организира протест, с който стартира походът против изборната машинация на президента Александър Вучич, съобщи БГНЕС.


Студентката Емилия Миленкович се обърна към множеството, както и събралите се на терасите жители: „ Повечето от хората, които в този момент са на улицата, се сбиха по време на гласуването, бяха контрольори, викаха приятелите си да гласоподават. Видяхме, че не можем да се бием по този начин. Искахме единствено гласът ни да бъде регистриран в нашата изборна секция “, сподели Миленкович. Тя добави, че е гневна, задето гласовете бяха откраднати, че изборната воля е манипулирана още веднъж в продължение на към този момент 11 години.


Професор Оливер Тошкович сподели, че съставлява 1000-те професори, които подписаха поддръжката за студентите. Той добави, че изречението, което най-добре разказва поддръжката, е „ който краде изборите, краде бъдещето “, всичко това е просто на ниска цена трик “, сподели Тошкович.


Бившият баскетболист Владимир Щимац, претендент за кмет от коалиция NADA съобщи: „ Добър ден на вас, които не се страхувате да се биете тук с нас “, сподели Щимац, „ Всички, които обръщат глави, не постъпват вярно. Системата се разпада по шевовете, тъй като е формирана от хора, които в никакъв случай не са могли да се окажат на първите редове “, добави той.


Мирослав Алексич, водачът на обединението " Сърбия против насилието ", се обърна към жителите. „ Свободата би трябвало да принадлежи на всички студенти, които обърнаха тил на политиката на Вучич “, сподели Алексич и уточни, че страна, която внася гласоподаватели и изнася личната си страна, няма бъдеще.

Радомир Лазович от „ Зеления ляв фронт “ сподели на митинга, че съжалява, че би трябвало да приказва вместо Мариника Тепич. „ Изключително мъчно ми е да приказвам за Мариника, бих предпочел тя да ви каже всичко, което знае. „ Тя ви споделя всичко това с жертвата си “, сподели Лазович. „ Мариника би трябвало да отиде в болничното заведение. Мислехме, че свободата се печели на избори. За страдание ще би трябвало да се извоюва на улицата, ще би трябвало да се борим за свободата си “, добави той.

След митинга протестиращите ще тръгнат по улиците „ Крал Милан “ и „ Княз Милош “ до постройката на Конституционния съд, с цел да упорстват за нови избори. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР