На площад "Синтагма" в Атина се провежда организиран протест против

...
На площад "Синтагма" в Атина се провежда организиран протест против
Коментари Харесай

Гърция е раздвоена за новото име на Македония

На площад "Синтагма " в Атина се организира проведен митинг срещу контракта сред Гърция и Македония за решение на разногласието за името на някогашната югославска република, оповестява организация АНА-МПА.

Демонстрантите носят флагове на Гърция и флагове със звездата Вергина. Протестът е проведен посредством обществените мрежи. Организаторите приканиха стачкуващите да се съберат всеобщо и на следващия ден в региона на Преспа, където, както беше обявено, министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев ще подпишат контракта.

Същевременно в гръцкия парламент не престават дебатите, след което депутатите би трябвало да гласоподават по поискания избор на съмнение на държавното управление на Ципрас.



Гръцката полиция употребява сълзотворен газ против протестиращи срещу контракта за името на Македония пред Народното събрание в Атина.

Очевидци споделиха, че полицията е изстреляла минимум два пъти сълзотворен газ против хора, които се пробвали да се качат по стълбите пред постройката, ядосани от контрактуваното съглашение.

Споразумението беше признато с неодобрение от част от обществото и в двете страни.

Атина и Скопие се споразумяха новото име на някогашната югославска република да бъде Република Северна Македония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР