На площад под двойните кули на готическата катедрала в Кьолн

...
На площад под двойните кули на готическата катедрала в Кьолн
Коментари Харесай

Фенклуб на Путин в Германия настойва Берлин срещу Украйна

На площад под двойните кули на готическата катедрала в Кьолн към 2000 протестиращи се събраха през септември, с цел да призоват държавното управление на Германия да скъса със западната коалиция, подкрепяща Украйна, и да подписа мир с Русия, оповестява " Ройтерс ".

Трябва да спрем да бъдем васали на американците, прикани десният немски политик Маркус Байсихт от спонтанна сцена върху камион, до момента в който тълпата ръкопляскаше и развяваше съветски и немски флагове.

Този протест беше единствено един от многото случаи - в интернет и по улиците - където хората настояха Берлин да преразгледа поддръжката си за Украйна. Това обръщение визира дълбоките връзки сред Берлин и Москва, поради няколкото милиона рускоговорящи, живеещи в Германия - завещание от руските връзки с комунистическа Източна Германия и разследване от десетилетия взаимозависимост на Германия от съветския газ.

Залозите са високи: в случай че Германия - най-голямата стопанска система в Европейския съюз, обърне тил на Киев, европейското единение във връзка с войната ще се разпадне.

Чрез изявленията и обзор на изявления в обществените медии и друга обществено налична информация, организация " Ройтерс " е открила самоличността на основни фигури, участващи в прокарването на промосковска позиция в Германия от началото на войната.

Един от участниците в състоялия се протест е някогашен съветски военновъздушен офицер. Първоначално наименуван Ростислав Теслюк, той трансформира името си на Макс Шлунд, откакто се открива в Германия преди десетилетие. През последните месеци той пътува до следената от Русия Източна Украйна. Съвсем неотдавна съветска държавна организация е платила самолетния му билет до Москва за конференция, на която президентът Владимир Путин беше главен преподавател. Агенцията, " Россотрудничество ", е под наказания на Европейски Съюз за ръководство на мрежа от " сътрудници на въздействие ", разпространяващи разкази на Кремъл. Директорът ѝ дефинира глобите, наложени през юли, като " безумни ".
 25 задържани в Германия по съмнение в приготовление на държавен прелом
25 задържани в Германия по съмнение в приготовление на държавен прелом

Група от крайнодесни и някогашни военни възнамерявала да щурмува Райхстага и да завземе властта

Друг участник е мъж на име Андрей Харковски, който e покровител на казашко общество, подкрепящо военната акция на Москва в Украйна.

" Ройтерс " откри, че едни от най-шумните пропагандатори за смяна в немската политика имат двойнствена идентичност. Някои употребяват псевдоними и имат неразкрити връзки с Русия и със глобени съветски организации или с крайнодесни организации.

Германските управляващи свързаха един от хората, разпознати от " Ройтерс ", с крайнодясна идеология. През декември част от неговите поддръжници бяха упрекнати от полицията в скрит план за събаряне на държавното управление. Той управлява немскоезичен обществен медиен канал, наименуван " Фенклуб на Путин " (Putin Fanclub), и при започване на предходната година насочи апел в обществените мрежи за щурмуване на немския парламент.

Друг е изпълнителен шеф на строителна компания в Берлин, който е бил офицер от съветското военно разузнаване. Той се познава с един от тримата руснаци, неотдавна наказани от нидерландски съд за подкрепяне на доставката на ракетата, свалила малайзийския пътнически аероплан над Украйна през 2014 година

Трети мъж е фен на мотоциклети, който разгласява в интернет изказвания за жестокости, осъществявани от армията на Украйна, и набира средства за съветска мотогрупа, която е под наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз за поддръжка на войната на Путин.

Досега Германия е отделила над 1 милиард евро филантропична помощ за Украйна и прилежащите страни, както и военно съоръжение, в това число съвременни системи за противовъздушна защита. Въпреки че множеството германци към момента поддържат Украйна, след внезапното повишаване на енергийните разноски изследванията демонстрират, че все по-малко са " за " разширение на военната поддръжка.

Министерството на вътрешните работи на Германия съобщи, че приема " доста съществено " всевъзможни опити на непознати страни или лица да упражняват въздействие, изключително " в подтекста на съветската нападателна война против Украйна ".

Връзките сред Германия и Русия датират от епохи. Императрица Екатерина Велика приканва немските си сънародници да емигрират в Русия през XVIII век. Между 1992 година и 2002 година към 1,5 милиона от потомците на тези заселници се завръщат в Германия, възползвайки се от законите, които разрешават на хората с немски генезис да претендират за поданство. Проучване на немското държавно управление демонстрира, че тази общественост гласоподава по-силно от други групи за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", която желае да затегне имиграционния надзор и да ограничи въздействието на исляма в Германия.
 Германия гледа днешна Русия и не вижда място за остарели фантазии
Германия гледа днешна Русия и не вижда място за остарели фантазии

Войната разрушила фантазията на Михаил Горбачов за " общ европейски дом "

Двойна идентичност

Публичното лице на митинга в Кьолн беше сантименталната партньорка на Шлунд - Елена Колбасникова, родом от Украйна и понастоящем живееща в Германия. Тя поведе тълпата в скандиране на " Мир. Свободата. Самоопределение! " на нейния немски с лек акцент. Използвайки листовки и обществени мрежи, тя и Шлунд проведоха демонстрацията и поредност от други проруски събития.

Колбасникова се трансформира в звезда в някои кръгове в Германия предходната година, откакто разгласи, че е била уволнена от работата си като здравна сестра поради " русофобия ". В обръщенията към поддръжниците си тя не поддържа категорично нашествието на Русия и вместо това се концентрира върху въздействието на спора върху германците, обезпокоени от възходящите сметки за отопление.

В профила на Шлунд в обществените медии се споделя, че той е учил във военната академия " Жуковски ", най-известна с образованието на съветски космонавти. Той се появява на фотоси, оповестени от състуденти. На фотоси, в това число такива, оповестени от Колбасникова, той е облечен във военна униформа. Братът на Колбасникова съобщи, че Шлунд е служил като старши лейтенант в съветските Военновъздушни сили.

От към 2007 година Шлунд е работил за частни охранителни компании. През 2010 година московски съд даде една година условна присъда за нахлуване на разположение със същото име и дата на раждане, съгласно полицейските регистри. Шлунд се реалокира в Германия през 2012 година, с цел да живее с тогавашната си брачна половинка, рускиня от немски генезис, твърди човек, който го познава.

Оттогава те са се разделили. Братът на Колбасникова, който към момента живее в Украйна, съобщи, че проруската позиция на Колбасникова във връзка с войната е затвърдила фамилния раздор: " Тя може да е моя кръвна сестра, само че това, което прави, не е редно ".

Шлунд е сключил договорка за закупуване на апартамент в Москва при започване на 2022 година, демонстрира информация в съветският заможен указател.

През лятото Шлунд и Колбасникова изпратиха известие в " Телеграм ", канейки " съидейници " дневно на музиката, храната и спорта в Дюселдорф през юни. Мястото - банкетна зала, беше украсено със флагове на чеченския водач и предан покровител на Путин Рамзан Кадиров, чиито бойци са част от съветската атака в Украйна. Ахмед Дудаев, министър в държавното управление на Кадиров, разгласява фотоси от събитието в " Телеграм " и похвали Колбасникова и Шлунд като " посланици на благосклонност ", които са " на страната на истината ".

Също през 2022 година двойката пътува до Донбас - региона на Източна Украйна, значително следен от Русия. Прокремълската медия " Царград " разгласява видео в YouTube от визитата им през октомври. На него се вижда по какъв начин Шлунд и Колбасникова раздават помощ, като нагреватели за палатки, за промосковските сили. Двойката показва организация, наречена Народен фронт, за даването на част от помощта и подпомагането при организирането на пътуването. Народният фронт е коалиция от съветски цивилен групи, като неин водач е Путин, излиза наяве от уеб страницата на организацията.

Двойката и техните поддръжници организираха шествие по улиците на Кьолн и при започване на декември, придружавани от полицейски чиновници и шумна контрадемонстрация. Малко по-късно те възнамеряваха да вземат участие във конгрес за деятели на гражданското общество в Москва, който беше съорганизиран от съветското държавно управление. В последна сметка Колбасникова изясни на последователите си, че са изпуснали полета си. В обява в онлайн чат тя уточни, че " спонсорът " за самолетните билети е бил " Руски дом ", съветска организация за поощряване на културата. " Руски дом " е част от " Россотрудничество ", държавната работа, която е под глобите на Европейски Съюз. Тя обаче уточнш в изказване, че " няма отношение към финансовите и организационни договорености " на двойката.
 Германия: Русия върви към проваляне в Украйна
Германия: Русия върви към проваляне в Украйна

Киев употребява западните оръжия ловко, стратегически, рационално и героично, удовлетворен Роберт Хабек

Казашка връзка

Чрез фотоси в обществените медии " Ройтерс " откри самоличността на трима от охранителите на митинга в Кьолн. Всички те са взели участие в голям брой казашки сборове в Германия. В имперска Русия казаците се вричат ​​във честност на царете. Сега главните съветски казашки организации са лоялни към Путин и се бият дружно с съветските сили в Украйна.

Основният казашки орган, утвърден от Кремъл, е Съюзът на казашките воини от Русия и чужбина, който има десетки клонове в Русия и в чужбина. Не се разкрива източникът на финансирането му. В Германия казаци, свързани със Съюза, поставят венци на гробовете на бойци от Червената войска и наблюдават за сигурността на събития, проведени от съветското посолство.

Харковски е родом от Томска област в Сибир. Понастоящем той живее в Тройсдорф, югоизточно от Кьолн, и ръководи дребен бизнес с камиони. Той постоянно е показван на фотоси по време на казашки събирания, постоянно облечен в казашка военна униформа. На ръката му е татуиран знак с осем точки, който е общопризнат от крайната десница в Русия и други страни.

Двама от сътрудниците на Харковски също са участвали на казашки срещи - запалянко на бойните изкуства на име Владимир Фелк и мъж, който се разпознава в обществените медии като Сергей Шнайдер. Фелк работи като охранител и е управлявал логистична компания, съгласно изявления в профила му в обществените мрежи.

На фотоси, оповестени от Харковски от срещи през последните години, към тримата мъже се причислява и охранител в нощен клуб на име Григорий Крамер. Крамер е представител на Съюза на воините казаци на Русия и чужбина. Дългогодишният някогашен началник на Съюза Виктор Водолацки е под наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати за поддръжка на съветските дейности в Украйна.

Съборът през 2022 година в Хановер приветства съветски дипломати от консулството в Хамбург. На него е прочетено одобрение от настоящия пълководец на Великата донска войска - казашка организация, която се занимава с набиране на бойци за присъединяване във военната акция на Русия в Украйна. Снимки, споделени от Харковски в обществените мрежи, демонстрират него и други участници пред знамето на Великата донска войска.

Харковски удостовери пред " Ройтерс ", че е осигурявал защита на митингите, проведени от Шлунд и Колбасникова.
 Шолц: Германия работи, с цел да предотврати директен спор сред Русия и НАТО
Шолц: Германия работи, с цел да предотврати директен спор сред Русия и НАТО

Страната е в комплицирана обстановка във връзка с войната, призна той

Руското военно разузнаване

Когато Германската комунистическа партия организира фестивал за " мир и взаимност " в Берлин в края на август, той включваше панелна полемика, озаглавена " Мир с Русия ". Сред участниците в панела беше Олег Еременко, руско-германски предприемач, който твърди, че украинските младежи се образоват да ненавиждат Русия. Еременко от дълго време е деен в руско-немската общественост. Управлява строителен бизнес в Берлин. Клиентите, изброени на неговия уеб страница, включват Руската православна черква в Берлин. Църквата сподели, че няма данни за изпълнителите.

Олег Ерьоменко. Внук на руски боен воин, член на Централния комитет на Съветската комунистическа партия до 1981 година, Ерьоменко е в борда на организация, наречена " Десант ", която се състои от някогашни съветски военнослужещи. Той се е появявал на събития дружно с съветски дипломати в чест на руските починали във войната, заровени в Германия, и е бил сниман с немски политици като Мануела Швезиг, член на социалдемократите и държавен министър председател на северната провинция Мекленбург-Предна Померания. През 2020 година Ерьоменко беше измежду дребна група хора, удостоени от посланика на страната в Германия за работа на Русия.

Миналото му е по-малко обществено. На фотография от 2016 година Ерьоменко театралничи до Игор Гиркин, някогашен офицер от съветското разузнаване, неотдавна наказан задочно от нидерландски съд за присъединяване в свалянето на малайзийския аероплан MH17 над Украйна. Снимката се появява в акаунт във ВКонтакте, ръководен от организацията на Гиркин. Гиркин, прочут още като Игор Стрелков, отхвърли да е взел участие в свалянето на самолета.

Преди шест години Ерьоменко взе участие в съветски ефирен сериал за запознанства, наименуван " Хайде да се оженим ".Седнал на маса, украсена с пъстри цветя, Ерьоменко сподели, че желае да се ожени за хубаво " славянско момиче " и да има деца.

Ерьоменко удостовери, че е работил за съветското военно разузнаване ГРУ. Той сподели, че е служил в Русия, само че отхвърли детайлности. " Служих и толкоз ", сподели той. " Сега съм в Германия, да кажем с цивилен статут ", популяризирайки съветската просвета и почитайки паметта на починалите във Втората международна война дружно с съветски публични лица.

Ерьоменко сподели, че се е срещнал с Гиркин, когато е изпращал филантропични доставки на хора в региона на Донбас през 2014 и 2015 година

Той уточни, че той и други съветски деятели са под засилено наблюдаване от немските управляващи. " Твърде доста информация няма да е от изгода за проруската страна ", съобщи той. " Колкото повече имена има, толкоз повече информация за нашите действия тук, това няма да е доста потребно за репутацията ни тук, изключително пред немските управляващи ". Той отхвърли да е правил политически изказвания в поддръжка на която и да е от страните във войната в Украйна.
 Германия въоръжава приоритетно Украйна 
Германия въоръжава приоритетно Украйна 

Политика на Берлин

Фенклубът на Путин

Някои проруски деятели популяризират онлайн посланията на Кремъл към немскоезичната общност.

Анализ на " Ройтерс " на немски езикови канали в " Телеграм " откри минимум 27 канала, които поредно споделят наново и ускоряват прокремълските известия към комбинирана публика от към 1,5 милиона клиенти.

Един подобен акаунт е " Фенклубът на Путин ", който постоянно разгласява до своите 36 000 клиенти фотоси на Путин, материали за обществените му изяви и немски преводи на речите му. Видео, оповестено там, демонстрира по какъв начин Путин бие Джо Байдън на канадска битка. Друга обява от 26 октомври увещава германците да одобряват съществено предизвестията на Путин за нуклеарен спор.

Акаунтът в " Телеграм " не дава информация за това кой го има или управлява. Анализ на " Ройтерс " обаче го води до човек на име Вячеслав Зеевалд, живеещ в Бавария. Той призна, че стои зад канала, само че по негови думи е един от няколкото души.

Зеевалд поддържа интензивно наличие в YouTube. През 2011 година той разгласява своя фотография с Александър Хиниевич, създател на религия, основана върху " славяно-арийската раса ". Във видеоклип в YouTube от 2013 година Зеевалд твърди, че не всички свастики би трябвало да бъдат обхванати от възбраната на Германия за нацистки знаци, като сподели, че истинският знак предхожда нацизма с епохи и няма нищо общо с Третия райх.

Зеевалд показва афинитета си към крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ". През 2017 година той разгласява селфи с Бьорн Хоке, политик от партията и сълидер на " Крилото ", крайнодясна секта в партията, която след това беше разпусната. Германски съд постанови през март, че задачите на " Крилото " са в несъгласие с конституцията на страната. Целите на групата включваха отбрана на етническата целокупност на немския народ и недопускане на " чужденците ".

В обява в " Телеграм " три дни, откакто Русия нахлу в Украйна, Зеевалд написа: " Райхстагът би трябвало да бъде високомерен още веднъж ", имайки поради постройката на немския парламент. Зеевалд притегли вниманието на немските управляващи. В отчет от 2021 година на Службата за отбрана на конституцията на Бавария, която има за задача да следи екстремистите, се показва, че Зеевалд обществено поддържа антисемитски тайни теории и оказва въздействие върху екстремисти, които заплашват демокрацията.

Докладът също цитира Зеевалд като образец за това по какъв начин членовете на крайнодясното придвижване Райхсбюргер нареждаха своята активност онлайн по време на пандемията. Движението не признава модерна Германия за законна държава; някои почитатели считат, че страната е под военна окупация, а някои поддържат нацистки хрумвания. През декември немските управляващи задържаха десетки лица, в това число руснак, по обвинявания в скрит план за събаряне на страната. Разследващите подозират, че някои от лицата са имали съответни проекти да щурмуват Народното събрание. Разследването продължава.

Зеевалд удостовери ролята си във фенклуба на Путин, само че отхвърли искане за изявление, акцентирайки, че не приказва с медиите поради " русофобията " в Европа. Той отхвърли да отговори на подробни писмени въпроси, като се изключи един, за свастиката. " Как може руснак да поддържа Хитлер? Вие с акъла си ли сте? ", запита той.

Министерството на вътрешните работи на Германия, което управлява полицията и федералната организация за наблюдаване на екстремизма, съобщи, че не разяснява дейностите на съответни лица или групи.

Нощните вълци

Някои групи в Германия са съсредоточили вниманието си върху филантропичната рецесия в Донбас, породена съгласно тях от украинските сили, които съзнателно обстрелват цивилни цели. Тази позиция - която Киев и неговите съдружници настояват, че не е вярна - отразява разказ, прокарван от Кремъл.

Ян Ридел, мотоциклетен запалянко от Източна Германия, е президент на група, наречена " Германско-руски души ". Той взе участие в проруските събития в Германия, от време на време дружно с съветски дипломати, полагайки венци на гробовете на бойци от Червената войска, убити през Втората международна война. Ридел и неговата група разгласяват изображения в каналите си в обществените медии съвсем всекидневно, на които, както те споделят, се демонстрират последствията от украинските артилерийски офанзиви против жилищни здания и гражданска инфраструктура в района на Донбас.

Групата на Ридел си партнира с организация, наречена " Патриотите на Новоросия ". Новоросия - или Нова Русия - е името, което съветските националисти дават на региона на Южна и Източна Украйна, за който Кремъл и неговите поддръжници споделят, че по право е съветски.

На обществени събития Ридел нормално е облечен в тежко кожено мотоциклетно яке, украсено със знамето на Новоросия и цифрата 1423. Номерът отбелязва Нощните вълци, съветски мотоциклетен клуб, който е под глобите на Съединени американски щати за подкрепяне на съветските сили да завладяват региона на Крим в Украйна през 2014 година и за набиране на сепаратистки бойци в Донбас.

Едно от няколкото визити, които Ридел направи в Донбас, беше през 2019 година Публикация на страницата на неговата група в обществените медии разгласи подаяние от 10 000 рубли (165 долара) за донбаския клон на Нощните вълци. Той твърди, че парите са пристигнали от събитие за набиране на средства в Германия. Виталий Кишкинов, началник на клона на Донбаските нощни вълци, удостовери, че неговата група е получила дарението и посочи, че това е еднократно подаяние, като клонът и организацията на Ридел не работят дружно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР