На площад Народно събрание в София се проведе официалната тържествената

...
На площад Народно събрание в София се проведе официалната тържествената
Коментари Харесай

Тържествена заря-проверка по случай Трети март

На площад " Народно заседание " в София се организира формалната тържествената заря-проверка по случай 3-ти март – Националния празник на България. Тържествената заря инспекция беше кулминационната точка на честванията на 145 години от Освобождението на България.

На церемонията участваха президентът Румен Радев, служебният министър председател Гълъб Донев и други публични лица. На площада бяха изнесени и посрещнати с почести знамената-светини.Начело на знамената светини е Самарското знаме. От Освобождението до през днешния ден Българската войска няма пленено знаме. 
 
 

Преди да произнесе словото си, президентът и висш главнокомандващ на Българската войска одобри почетния строй на представителните елементи на армията.

" Преди 145 години на днешната дата възкръсва България ", съобщи президентът Румен Радев при започване на своето слово. 

" Днес за втора поредна година посрещаме празника, когато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито предци дружно освобождаваха Родината ни. Това е и наша болежка ", уточни държавният ни глава. 

" Пожарът на войната хвърли искри, които могат да подпалят и нашата рогозка. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят и нашите души, нашата тирада и нашите дейности. Недопустимо е над България да се веят и други флагове с изключение на родния трикольор ", сподели още в словото си Радев. 

Държаният глава напомни, че преди век и половина възрожденците са се захванали да градят нова България: 

" Стожерите на тази нова България бяха просветата, армията, демократичният блян на Апостола и солидарното възприятие, че сме един народ в Мизия, Тракия и Македония. Днес всички тези стожери на държавността са подложени на офанзиви “, сподели Радев.

" Намират се хора, които оферират да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загърбиха нашите сънародници. Други се пробват да трансформират чистата и свята Република на Апостола в безконтролен политически спектакъл, а театърът в политика “, съобщи още в речта си Радев и акцентира, че " войната с предишното е път към саморазрушаване “. 

" Историята не е слугиня на политиката, тя е еднаквост, опит и ентусиазъм ", уточни президентът.

" Днес наш дълг е да запазим историята от безродници и осквернители. Народ, който допусне да подменят историята му, е жертван да загуби свободата си. Нашето предопределение не е да я пренаписваме, нашата задача е да я съхраним, с цел да пребъде България “, прикани Румен Радев.

" Затова през днешния ден отдаваме респект на нашите национални герои, на войните от армията на Царя Освободител, на всички тези, които век и половина градиха и браниха България. Благодаря на всички Вас, които през днешния ден със наличието си отстояват историческа истина. Честит празник! Да живее България ", съобщи в края на словото си президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР