На площад Жеравица под колонада от шатри се събраха писатели

...
На площад Жеравица под колонада от шатри се събраха писатели
Коментари Харесай

Двудневен празник на книгата се провежда в Монтана

На площад Жеравица под колонада от шатри се събраха писатели и читатели запървия празник на книгата в Монтана.

Организатори саДимитър Петров и Дебора Петкова от Съюза на младите писатели. Инициативата се поддържа от община Монтана, районна библиотека „ Гео Милев ” и още шест спонсори, сред които и издателство.

Събитието, коетосе организира през днешния ден и на следващия ден бе намерено с водосвет от отец Николай.Директорът на районната библиотека „ Гео Милев ” Анелия Иванова-Тодорова описа по какъв начин се е родила концепцията за организирането на инициативапредичетири месеца.



С откъс на средновековния литератор Константин Костенечки стартира обръщението си за откриването на празника кметът на Монтана Златко Живков: „ Всяка земна популярност е като тревата, изсъхва и цветът й отпада. Само словото остава и пребъдва в жанр и народ. ” Живков поздрави уредниците и екипът на районната библиотека за дейната работа и пожела на младите създатели да имат самочувствие, перото им да стои изправено ида отстояват своето място в света на писателите.

„ Вярваме, че гласът на младите писатели би трябвало да бъде чут. Те са крилете на актуалната българска литература ”, съобщи от името на уредниците Димитър Петров. Той изрази очакванията си това събитие да въодушеви доста младежи да пишат и да показват своето творчество.

В празникът на книгата в Монтана вземат участие 12 писатели. Освен щандовете, които показват книги в разнообразни литературни жанрове са проведени и срещи с създатели, диалози, беседи, уроци, викторини и две работилници за деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР