На площ от 45 000 кв. м. в два основни

...
На площ от 45 000 кв. м. в два основни
Коментари Харесай

Какви са плановете на МЗ за новата детска болница?

На повърхност от 45 000 кв. м. в два съществени 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена бъдещата Национална детска болница с 350-400 кревати би трябвало да приюти в този момент съществуващите и разпръснати в други лечебни заведения детски клиники и отделения. Спешно поделение, консултативно-диагностичен блок с дневен център, операционен блок, кардиохирургия и кардиологична реанимация, хирургичен и лечебен натоварен бранш, хирургични отделения, профилирани педиатрични клиники.

Това плануват проектите на Министерството на здравеопазването за бъдещата детска болница, която ще се построява върху незавършения корпус на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница.

Укрепване и преустрояване

Наскоро завърши обследването на структурата, която е в положение на недодялан градеж над 30 години. Възложената от Министерство на здравеопазването градивна експертиза потвърждава, че постройката може да бъде довършена и употребена, само че са направени наставления за укрепващи действия.

Първата копка на незавършената постройка е направена през 1978 година от Тодор Живков, а след 1989 година градежът е замразен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР