На пленума на БСП в неделя лидерът на партията Корнелия

...
На пленума на БСП в неделя лидерът на партията Корнелия
Коментари Харесай

Нинова към вътрешната опозиция: Рушите авторитета на БСП с фалшиви новини

На пленума на Българска социалистическа партия в неделя водачът на партията Корнелия Нинова отговори на рецензиите на вътрешната съпротива, изложени в различен разбор за представянето на партията на локалните избори, с който се искаше и оставката на цялото управление на социалистите. Ден по-късно речта ѝ пред Националния съвет бе публикувана от пресцентъра на партията.

Критиците на Нинова, измежду които са някогашните водачи на Българска социалистическа партия Михаил Миков и Сергей Станишев, я упрекват, че трансформира партията в властническа, че с нея отпред социалистите няма по какъв начин да завоюват парламентарни избори. Нинова отхвърля тези обвинявания и показва, че различният отчет не е бил направен от угриженост за партията, а в действителност главното в него било " кой да води бащина тайфа " и да е водач на Българска социалистическа партия.

" Става дума за власт. Слава богу властта я дава и взима народът. Така че ще изчакаме народът да я даде или вземе следващата година през май, когато всички претенденти са свободни да се състезават и каквото решат членовете ни- това да бъде, най-хубавият да завоюва. Дотогава обаче приятели, приканвам ви да спрем взаимно да се охулваме, да разрушавам престижа на Българска социалистическа партия ", споделя тя, описвайки писмото на вътрешната съпротива.

Според нея вътрешната съпротива нанася удар по престижа на партията с подправени вести, мъртви души и предсказване.

Тя непосредствено нападна и сегашния водач на ПЕС Сергей Станишев, който я упрекна в властническо ръководство на Българска социалистическа партия: " Ако продължавате да внушавате погрешни неща с клишета, имам въпроси. Кой групов орган реши да се целувате с Местан на Орлов мост? Това еднолично решение ли беше? Кой групов орган реши да подкрепим Пеевски и кой влезе в парламентарната група и сподели " или гласувате, или пада държавното управление "? Кога в последните три години сте чували такова нещо от който и да е от новото управление на партията или на парламентарната група ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР