На пленарната сесия на Конференцията за бъдещето на Европа, проведена

...
На пленарната сесия на Конференцията за бъдещето на Европа, проведена
Коментари Харесай

Бъдещето на Европа: Конференцията е близо до финализиране на политическите препоръки

На пленарната сесия на Конференцията за бъдещето на Европа, извършена на 8 и 9 април, бяха разисквани съответни оферти.
Председателите и представителите на девет работни групи показаха на пленарната сесия на Конференцията консолидирани проектопредложения, групирани по тематики. Предложенията се основаваха основно на рекомендациите на европейските цивилен панели, както и на националните панели, бяха обогатени с хрумвания от многоезичната цифрова платформа и бяха разисквани от всички членове на пленарната сесия.

Членовете на Екологичен потенциал обявиха, че Конференцията е невиждано упражнение в региона на прозрачността и демокрацията, като похвалиха работата на европейските жители по време на процеса. Те дадоха обещание, че Европейският парламент ще се погрижи предложенията на жителите да бъдат прегледани съществено. Много от членовете на Екологичен потенциал се съгласиха с настояването на жителите за смяна на Договора и приканиха за привикване на спогодба за разискването му.

Редица членове на Екологичен потенциал предложиха усилване на пълномощията на Европейския парламент като метод за по-активно присъединяване на жителите в процеса на взимане на решения в Европейски Съюз. Като съществени претенции те акцентираха по-специално даването на Екологичен потенциал на правото на бюджетна самодейност, правото да управлява изпълнителната власт посредством анкетна комисия и пълноценна подготвеност в региона на външната политика и политиката на сигурност. Членовете на Екологичен потенциал също по този начин приканиха в учебните заведения да се включи образование на децата по европейските полезности, демокрацията и историята, както и по действието на Европейски Съюз.

Що се отнася до разнообразни области на политиката, членовете на Екологичен потенциал приканиха за по-силна система на опазване на здравето, която да подсигурява минимално равнище на здравни грижи, и еднакъв достъп до цифровизация за всички жители, без значение в коя част на Европейски Съюз живеят. Те също по този начин подчертаха смисъла на мощното обществено измерение като част от екологичния преход, както и насърчаването на проучването на езици и културното и езиковото разнообразие.

Записите на пленарните сесии по тематики са налични на следните линкове:
ЗдравеопазванеЕвропейска демокрацияМиграцияЦенности и права, господство на закона, сигурностОбразование, просвета, младежПо-силна стопанска система, обществена правдивост и работни местаИзменение на климата и околна средаЕС в светаЦифрова промяна
Можете да гледате записите от съвещанията на работната група в мултимедийния център на Парламента.

Следващи стъпки

Заключителната пленарна сесия на Конференцията е планувана за 29-30 април в Страсбург, където се чака предложенията да бъдат утвърдени от пленарната сесия с консенсус. Изпълнителният съвет на Конференцията ще включи тези оферти в заключителния отчет на Конференцията, който ще бъде връчен на ръководителите на институциите на Европейски Съюз на 9 май в Страсбург, на церемонията, с която ще бъде закрита Конференцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР