На плажа Уест Бей в Дорсет (Великобритания) огромна скала се

...
На плажа Уест Бей в Дорсет (Великобритания) огромна скала се
Коментари Харесай

Очевидец засне случайно как морето поглъща огромна скала ВИДЕО

На плажа Уест Бей в Дорсет (Великобритания) голяма канара се срути в морето пред очите на туристите. Един от очевидците, Омар Ел-Хаджем, съумява да снима ужасния миг на видео с дрон.

На фрагменти, оповестени в YouTube, можете да видите по какъв начин част от крайбрежната канара се разпада като песъчлив палат и рухва в морето.
Според Омар локални поданици с кучетата си и туристи се разхождали наоколо, единствено на няколко метра от епицентъра на събитието, пише Metro.
" Веднага щом усилих мащаба, скалата стартира да се разрушава. Хората бяха доста близо, когато няколко тона канара паднаха във водата ", разказва мъжът.

След случая градският съвет на Дорсет предизвести за " нараснал риск от свлачища и падащи камъни " в региона. Местните поданици и туристите бяха призовани да съблюдават разпоредбите за сигурност на крайбрежието, да стоят надалеч от ръбовете и основите на скалите и да обръщат внимание на предупредителните знаци.

Експертите изясняват, че скалната ерозия е натурален развой при образуването на брегови линии, само че в този момент се форсира заради изменението на климата и покачването на морското ниво. Засяга към 28% от бреговата линия на Англия и Уелс, 19,5% от Северна Ирландия и 19% от Шотландия.

Според последния отчет за оценка на риска от изменението на климата в Обединеното кралство за 2021 година опасността от брегова ерозия сега е умерена, само че казусът ще стане по-ясно изразен до 2050 година

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР