На плаж „Слънчев бряг- централен“ има осигурен специален достъп за

...
На плаж „Слънчев бряг- централен“ има осигурен специален достъп за
Коментари Харесай

Ангелкова: На плаж „Слънчев бряг – централен“ има осигурен достъп за хора с увреждания


На плаж „ Слънчев бряг- централен “ има обезпечен специфичен достъп за инвалиди, коeто е доста значимо, тъй като по този начин линията предлага равни условия за всички туристи. Това установи министърът на туризма Николина Ангелкова при ревизия на място. Тя добави, че един от целите на министерството е повече линии да имат особено предопределен вход за хора в неравностойно състояние. Полагаме старания в тази посока от предходната година, работата ще продължи и през този сезон, изясни още министър Ангелкова, представена от пресцентъра на ведомството. Стопанинът на плажа е планувал и личен състав, който да оказва помощ на хората с уврежданията, а чадърите за тях са безвъзмездни.

Спасителните постове дават отговор и даже надвишават съгласуваната скица с министъра за обезпечаване на водоспасителната активност. В момента по скица е трябвало да бъдат разкрити 3 избавителни поста, само че още в този момент непринудено са разкрити и към този момент работят всичките 22 поста, които би трябвало да бъдат обезпечени за дейния летен сезон в интервала 1 юли- 31 август. Работи и медицински пункт. Поставените преместваеми обекти също дават отговор на утвърдените от министерството параметри и заемат одобрените площи. Има отделена и наложителната свободна зона за слагане на персонални плажни такъми.

Проверката на морски плаж „ Слънчев бряг – централен “ не откри нарушавания, заключи министър Ангелкова. И разяснява, че е положително начало и в първите дни на летния сезон всичко на плажа е наред и той е квалифициран, спазвайки всичките условия да посрещне туристите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР