На плаж Слънчев бряг- централен“ има осигурен специален достъп за

...
На плаж Слънчев бряг- централен“ има осигурен специален достъп за
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: На плаж „Слънчев бряг – централен“ има осигурен достъп за хора с увреждания

На плаж „ Слънчев бряг- централен “ има обезпечен специфичен достъп за инвалиди, коeто е доста значимо, тъй като по този начин линията предлага равни условия за всички туристи. Това установи министърът на туризма Николина Ангелкова при ревизия на място. И добави, че един от целите на министерството е повече линии да имат особено предопределен вход за хора в неравностойно състояние.

Полагаме старания в тази посока от предходната година, работата ще продължи и през този сезон, изясни още министър Ангелкова. Стопанинът на плажа е планувал и личен състав, който да оказва помощ на хората с уврежданията, а чадърите за тях са безвъзмездни.

Спасителните постове дават отговор и даже надвишават съгласуваната скица с министъра за обезпечаване на водоспасителната активност.

В момента по скица е трябвало да бъдат разкрити 3 избавителни поста, само че още в този момент непринудено са разкрити и към този момент работят всичките 22 поста, които би трябвало да бъдат обезпечени за дейния летен сезон в интервала 1 юли- 31 август. Работи и медицински пункт.

Поставените преместваеми обекти също дават отговор на утвърдените от министерството параметри и заемат одобрените площи. Има отделена и наложителната свободна зона за слагане на персонални плажни такъми.

Проверката на морски плаж „ Слънчев бряг – централен “ не откри нарушавания, заключи министър Ангелкова. И разяснява, че е положително начало и в първите дни на летния сезон всичко на плажа е наред и той е квалифициран, спазвайки всичките условия да посрещне туристите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР