На пл. "Възраждане" започва "Коледна феерия - 2018" и ще

...
На пл. "Възраждане" започва "Коледна феерия - 2018" и ще
Коментари Харесай

Празничен ретро трамвай ще се движи из столицата от днес до 23 декември

На пл. "Възраждане " стартира "Коледна приказност - 2018 " и ще бъде пуснат празничен ретро трамвай през днешния ден от 14.30 ч. За осма поредна година уредник на събитието е регион "Средец ", оповестяват от общината.

До 23 декември дребни и огромни ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат дарове. Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев " атракционната мотриса няма да пътува по нормалния си маршрут, а по различен. Тя ще се движи напълно на територията на регион "Триадица " - сътрудник на събитието. Спирките са пл. "Възраждане " - пл. "Македония " - бул. "Прага " - Националния замък на културата - бул. "Пенчо Славейков " - 14-ти ДКЦ - Читалище "Петър Берон " и кв. "Иван Вазов ".

Трамваят ще потегля на всеки кръговиден час от пл. "Възраждане " и на 30 минути от кв. "Иван Вазов ". През работните дни ще се движи от 15.00 до 19.00, а в почивните дни от 10.00 до 14.00 ч. Разходката с коледния ретро трамвай ще е безвъзмездна за децата, само че те би трябвало да бъдат съпроводени от възрастен с постоянен превозен документ. При откриването на "Коледна феерия-2018 " вокалната група на 38 ОУ "Васил Априлов ", с началник госпожа Мариана Дикова, ще извърши детски коледни песни.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР