На пл. "Константин Костенечки" в село Костенец (Софийска област) е

...
На пл. "Константин Костенечки" в село Костенец (Софийска област) е
Коментари Харесай

Паметна плоча на Васил Левски бе открита в село Костенец


На пл. "Константин Костенечки " в село Костенец (Софийска област) е сложена новата паметна плоча в чест Васил Левски, направена с поддръжката на Вътрешна македонска революционна организация. Поводът е 180 години от рождението на Апостола на свободата, до в този момент в община Костенец е липсвал незабравим знак, който да припомня делата на великия българин.

Днес плочата бе публично открита с водосвет в наличието на кмета на община Костенец, народни представители от парламентарната група на Обединени патриоти, членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация от района и доста локални поданици. Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди приказва пред събралите се на тържественото събитие жители за концепциите на Апостола и битката за използването им в днешни дни.

Организаторът на Вътрешна македонска революционна организация за региона Стефан Грънчаров пък направи къс исторически разбор за революционното дело на Васил Левски. Събитието приключи с стратегия на локален фолклорен отбор за национални танци от с. Марица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР