На пет семейства от пострадалия след взрива блок във варненския

...
На пет семейства от пострадалия след взрива блок във варненския
Коментари Харесай

След взрива във Варна: Какво прави общината за пострадалите?

На пет фамилии от потърпевшия след гърмежа блок във варненския квартал „ Владислав Варненчик “ към този момент е открит дом. Какво прави община Варна за решение на битовите проблеми на потърпевшите от случая на разсъмване на 13 януари?

Вижте в директното включване на Нивелина Няголова във видеото.

От няколко дни в жилищния блок, където имаше гърмеж, тече оглед от специалисти. Те би трябвало да открият дали структурата на блока е в задоволително положително положение, с цел да могат да се върнат фамилиите в жилищния блок. Около месец ще отнеме техническият обзор на блока. Ден след гърмежа едно семейство беше настанено в общинско жилище, само че има и още, които се нуждаят от подпомагане от общината.

Първият ден от нас желаеха подпомагане едно четиричленно домакинство и те бяха настанени незабавно в общинско жилище. Вчера подпомагане потърсиха три двучленни фамилии и едно тричленно семейство, за които също е основан а организация и са настанени в общински жилища, сподели шефът на Дирекция „ Социални действия “ в Община Варна Таня Василева.
Таня Василева – шеф на Дирекция „ Социални действия “ в Община Варна: В жилищата, в които ги настаняваме, има най-необходимото за едно битуване, обезпечени са кревати, обезпечени са гардеробчета, спално долни дрехи, топли завивки, топла вода. Можем да подпомогнем финансово фамилиите, които са затруднени да се оправят в този миг. Необходимо е те да подадат заявление към дирекция " Социално подкрепяне " за разпределяне на еднократна помощ. Такова заявление могат да подадат и към община Варна за разпределяне на еднократна помощ, която става с решение на общински съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР