На пенсионерите дадоха пенсиите по-рано за Великден, а на нас

...
На пенсионерите дадоха пенсиите по-рано за Великден, а на нас
Коментари Харесай

Работодателите ми ни оставиха без заплати за Великден! Как се празнува с 5 лева в портмонето?! Честити празници, богаташи …

На пенсионерите дадоха пенсиите по-рано за Великден, а на нас работещите хора, които се трудим не преведоха заплатите ни. В каква страна живеем?

Tака стартира писмото си до Struma.com благоевградчанката Снежана, чието второ име съзнателно спестяваме. В него тя разказва ориста на хиляди млади и работещи хора, оставени от работодателите си без пари за празника. Вижте какво написа Снежана,без редакторска интервенция:

Работя в една сякаш огромна компания, само че заплатите не ни ги дадоха, а в този момент нямаме с какво да посрещнем Великден. Имам в портмонето си единствено пет лв., кажете ми по какъв начин мога да си купя яйца и храна за празника?

Това не е ли нечовешка постъпка, за какво няма синдикати в България да се застъпват за нас, да не ни оставят на този ярък християнски празник, без пукната пара. Знаете ли какъв брой е болно когато човек няма пари, с цел да прекара празникът? Хората вървят на всякакви хотели, даже в чужбина, с цел да прекарват отлично най-големия празник.

Та нали Великден и Коледа са най-големите християнски празници, то тези празници в случай че не се честват и почитат, няма смисъл за другите празници! Но никой не се преценява с нас служащите, единствено желаят работа и отново работа, а за празниците ни не помнят? Нима Великден е единствено за богатите хора?! Или ние работещите хора нямаме потребност от празници? Нека си създадат равносметката тези работодатели, че те имат пари и си мислят, че ние също имаме,не ги е грижа, нямат ли съвест най-малко малко?

На това състояние ни докара демокрацията, ръководещите не се интересуват за хората, от тях сме на този хал. Вместо да се веселя на празниците, аз рева от тъга, няма да мога да отида и на църква да запаля свещ, купила съм пет яйца единствено с тях ще чествам, до момента в който получа заплата.

Кажете ми в каква долнопробна страна живеем?!. Затова хората се принудиха да отпътуват да робуват в чужбина, тъй като няма живот тук в нашата проклета и безобразна страна.

Моля ви, незабавно публикувайте писмото ни, нека се засрамят богаташите, като моите работодатели, това написа Снежана. Ние ще намерим противоположна връзка с нея, с цел да забележим, коя е компанията, в която тя работи и да попитаме работодателите и:

Вярно ли е, че са не запомнили заплатите на служащите си в навечерието на най-светлия християнски празник и дали заспиват умерено, в случай че знаят, че такива като Снежана евентуално през днешния ден има доста?! Дали лицемерно през днешния ден са ходили в черквата, с цел да желаят помилван на греховете си?!

П. Петров

Струма
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР