На пазара вече има всякакви терапии, заздравители, масла и всякакви

...
На пазара вече има всякакви терапии, заздравители, масла и всякакви
Коментари Харесай

Домашни рецепти за здрави и красиви нокти

На пазара към този момент има всевъзможни лечения, заздравители, масла и всевъзможни подхранващи артикули за нокти. Но, както и доста други, те също имат своя домакински еквивалент . И той е доста по-евтин, само че не и по-малко сполучлив.

Най-простата рецепта за заздравител за нокти включва единствено една купичка вода и 25 грама желатин.

Слагаме желатина в купичката и кипваме 200-300 мл вода. След това я изливаме върху него и разбъркваме добре. Изчакваме да изстине, с цел да не ни изгори кожата. Потапяме пръстите си, като е значимо задачите нокти да бъдат в течността.

 Снимка 331860

Стоим по този начин пет минути, след което изплакваме с топла вода. Тази процедура се повтаря най-малко два пъти седмично , като сместа може да се пази в ледник и да се претопля до два месеца.

Ако желаеме освен здрави, само че и по-дълги и бързорастящи нокти, то тогава има още една домашна рецепта. Този път прави примес от лимонен сок и две-три скилидки чесън, нарязани на дребно. Поставя се в купичка, с която потапяме ноктите.

Лимоновият сок е цялостен с антиоксиданти, които подтикват растежа. Чесънът пък е богат на селен. А точно неговият дефицит в организма прави ноктите ни слаби и чупливи, написа Pinterest.

Терапиите с масла също правят чудеса с ноктите. Най-добре е да се спрем на бадемово и арганово.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР