На пазара има много продукти, които ще ви помогнат да

...
На пазара има много продукти, които ще ви помогнат да
Коментари Харесай

Повърхностите, които може да изчистите с лимон

На пазара има доста артикули, които ще ви оказват помощ да премахнете петна, да почистите обзавеждане за баня, плочки или прозорци. Няма подозрение обаче, че това са химикали, които могат да повлияят отрицателно на вашето богатство след един ден разчистване, тъй че си коства - за вашето здраве и запазване на околната среда - да употребявате екологични почистващи препарати, с които почиствате къщата като както и с химическите.

ЕСТЕСТВЕНА СИЛА ОТ ЛИМОН

Незаменима добавка към чай с мед, лек за простуда, източник на витамин С, а също и надеждно почистващо средство. Лимонът, сходно на содата за самун, има доста универсални свойства. Този плод е превъзходен асистент при почистването на дома и оставя хубав, пресен мирис.

Ароматът на лимон постоянно е добавка към химически почистващи препарати, защото лимонът има антибактериални свойства, има ниско рН и може безвредно да се употребява върху множеството повърхности. Надеждни почистващи препарати могат да бъдат основани въз основата на топла вода, лимонен сок и сапун.

- Разтвор на вода със сок, изцеден от половин лимон, е съвършен за гланциране на сребро и месинг, тъй че си коства да почистите оцветените бижута с него. Филийка или лимонен сок също са идеални за разчистване на саксии от неръждаема стомана. Благодарение на лимона те ще възвърнат предходния си искра.

- Кухненска дъска за рязане, изключително дървена, всмуква доста миризми и бактерии. Всеки път би трябвало да се измива усърдно, за предпочитане посредством заливане с вряла вода. Лимонът също ще помогне тук, коства си да namejete дъската, тъй като ще я дезинфекцира и ще отстрани миризмите.

- Нарязването на някои зеленчуци, като лук, чесън и праз, оставя натоварен мирис по ръцете, от който е мъчно да се отървете - даже след измиване на ръцете с топла сапунена вода. И тук лимоновият сок ще бъде незаместим, с цел да обезврежда тази миризма.

- Лимонът има антибактериални свойства, заради което е съвършен за пране, тъй като освен всмуква миризми, само че и дезинфекцира облеклата. Всичко, което би трябвало да извършите, е да добавите изцедения лимонен сок към пералнята.

- Лимоновият сок е съвършен за разчистване на кухненски плочки и фуги за баня и даже дървени подове. Той освен почиства и отстранява старите замърсявания, само че и дезинфекцира повърхността и оставя приятна миризма, която се задържа в жилището дълго след измиване. Най-удобният метод за подготвяне на подготвен разтвор от цялостен ​​лимонов сок на литър вода.

- С негова помощ можете да почистите изсушени мазнини и изгорели съдове, които са останали на котлона или във фурната. Ще се отървете освен от нечистотия, само че и от неприятни миризми и бактерии, насъбрани по повърхността на оборудването. Лимоновият сок се оправя доста добре с мъчно измиваемите мазнини, тъй че можете да го употребявате, с цел да създадете течност за миене на съдове, формирана от 500 мл вода и сок, изцеден от целия лимон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР