На пътя за Рилския манастир често излизат крави и коне,

...
На пътя за Рилския манастир често излизат крави и коне,
Коментари Харесай

Крави и коне излизат на пътя за Рилския манастир и застрашават шофьорите

На пътя за Рилския манастир постоянно излизат крави и коне, които са причина за съществени пътни произшествия. Този проблем съществува от години.

Природен парк „ Рилски манастир " е един от най-посещаваните паркове в страната ни. Освен целогодишният туристически поток, който минава по единствения път до парка, се оказва, че местността е желана и за пашуване на наедрял добитък.

" Най-редовно има много животни, които излизат на пътя и заплашват живота на преминаващите хора, които не познават пътя. Излизат внезапно и е рисково за всички водачи. И минават рейсове, което е още по-опасно, пътят е стеснен, не е автомагистрала, кара се рационално, само че едно животно като излезе на пътя внезапно, доста неща могат да се случат ", споделя Чавдар Трайков.
Животните са домашни, пуснати свободно да пашуват, единствено на метри от преминаващите коли. И макар че слагането на електропастир в сектора е обвързване на животновъдите, подобен липсва.

Според член 106 в Закона за придвижване по пътищата, водачите на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила, на животни или стада би трябвало непрестанно да направляват животните, тъй че да не основат спънки и рискове за придвижването, и да не ги оставят без контрол в обсега на пътя. Глобата за нарушителите е в размер на 30 лв..

„ Те хората стопират и ги гонят сами. И дали се обаждат на 112, не мога да кажа ", добавя Трайков.
От общината в Рила ни увериха, че домашните животни имат ушни марки и елементарно могат да бъдат открити и глобени техните притежатели. През този месец обаче сигнали за безстопанствени животни в районното ръководство в Рила не са постъпвали. Актове също не са издавани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР