На пациентите с диабет тип 2 може да се помогне

...
На пациентите с диабет тип 2 може да се помогне
Коментари Харесай

Британски учени изследват нов метод за отслабване по време на сън за пациенти с диабет

На пациентите с диабет вид 2 може да се помогне да отслабват, до момента в който спят, благодарение на нов способ, който се тества от английски учени, заяви ДПА.

Изследователи от университета в Портсмут търсят доброволци за тествания на нова система, които да открият дали вдишването на по-малки количества О2 по време на сън води до понижаване на тежестта.

Целта на проучването е да изследва дали нощуването в специфични палатки, създаващи среда с ниско наличие на О2, е ефикасно за възстановяване на контрола върху глюкозата в кръвта и въздейства върху загубата на тегло.

Предишни проучвания демонстрират, че хипоксията може да понижи апетита и при нея да се изгарят повече калории при пациенти с диабет вид 2.

Доброволците може да вземат участие в пробното изследване от домовете си, като спят в палатка, инсталирана от екипа на проучването за два интервала от по 10 дни, добавя Българска телеграфна агенция.

" Не се усещам клаустрофобично и когато свикнеш с шума от машината, не се чувствам по друг метод ", сподели участничката в тестването Джанет Ренел-Смит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР