На пътните фирми възложител е държавата и е съвсем логично

...
На пътните фирми възложител е държавата и е съвсем логично
Коментари Харесай

Служебеният регионален министър: Има недовършено строителство на Интерконектора с Гърция

На пътните компании възложител е страната и е напълно разумно да търсят работа от страната. Проблемът с тях е почнал от 2018 година, още с злополуката при Своге. Тогавашният районен министър Николай Нанков подаде оставка. Тази рокада не докара до промени. Това съобщи служебният министър на районното развиване в предаването " Тази заран " по bTV. 

Парите на пътните компании са блокирани и няма по какъв начин да ги получат. Нормално е да помогнем на пътния отрасъл, открих че на тях не е плащано за строителството на " Хемус " 1, 2 и 3. Последното държавно управление, което е плащало е предното служебно държавно управление. Ще намерим метод да им платим парите и автомагистрала " Хемус " да бъде изпълнена в интервала, сподели още Шишков. 

Според него няма изрядни и неизрядни компании, а има изрядни и неизрядни възлагания. 

Искаме да можем да променим нещата и тези фимри да работят по нов метод. Бяхме коментирали с АПИ да се напарвят поръчки за оснвни поправки. Официално страната е правила много малко съществени поправки. Трябва да ги вършим с контрол, с позволения за градеж и с надзор, означи арх. Шишков. 

Служеният районен министър разяснява и градежа на Интерконектора с Гърция. 

Има незавършено строителство на Интерконектора с Гърция. Не е правилно, че има проблеми с бюрокрацията.Строежът не е приключен. За този градеж се работи от първия ни ден, 4-5 министертсва работят в синхрон, с цел да се решат всички проблеми. Проблемът е времето. Темпото е било друго и не е отговаряло на провокациите. Поискал съм цялостен график по дни, когато го получим ще го проучваме. Има незавършени работи, не са доста и са поправими, уточни. 

По думите му в границите на месец, месец и нещо се чака Интерконектира в Гърция да влезе в употреба. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР