На път сме утре да станем свидетели на скритата приватизация

...
На път сме утре да станем свидетели на скритата приватизация
Коментари Харесай

Мирчев от ДБ за скрита приватизация: Утре прехвърлят акциите на Пловдивския панаир на Георги Гергов

" На път сме на следващия ден да станем очевидци на скритата приватизация на Пловдивски панаир. Утре в общинския съвет на Варна ще бъде гласувано решение, с което ще бъдат трансферирани 29% от Пловдивски панаир, сдружение на Георги Гергов. В резултат на това България няма да упражнява никакъв надзор над панира. Аз като постоянен изложител мога да кажа, че това е единственият случай в който страната се е явява като по-добър собственик, в сравнение с частния й притежател. През 2016 година Министерството на стопанската система отпуска 29% от панаира на община Варна, с цел да може тя да си върне по този начин нар. дупка в центъра на града ", разяснява той пред публицисти, написа Varna24.

Това обаче не се случва и през 2017г. общинският съвет гласоподава да се върнат назад акциите на министерството на стопанската система, това обаче 4 години по-късно не се е случило. Въпросът ми към премиера е: Възможно ли е решението да бъде приведено в действие и министерството да си върне акциите и в случай че не, то какво може да направи Министерски съвет, с цел да спасим Пловдивския панаир?

Служебният министър-председател Стефан Янев отговори по този начин: " Прав сте, че българската страна е преотстъпила към 16 млн. еднолични безименни акции на община Варна и в следствие през 2017г. общинският съвет на Варна е взел решение за връщане на тези акции.

В последните няколко месеца кметът на Варна е изпратил писмо, с което упорства да се извърши това тяхно искане. Какво ще бъде гласуването на следващия ден на общински съвет Варна не може да предвиждаме, само че в това, което споменахте, може да намесим и община Пловдив, която също е съакционер в Пловдивски панаир. Ако това, което казвате, се случи, наличните акции на община Пловдив ще паднат, т.е. опасението за скрита приватизация ще бъдат оправдани. В този случай Министерството на стопанската система е изпратило своите визии и предизвестие и до двете общини. Оттук нататък пътищата за затвърждаване на позицията на страната е или по правосъден ред, или благодарение на Народно събрание ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР