На път сме да останем без най-свещената дата в нашия

...
На път сме да останем без най-свещената дата в нашия
Коментари Харесай

Д-р Румен Петков: След гаврата с Трети март и 4 юли може да бъде обявен за наш национален празник

На път сме да останем без най-свещената дата в нашия народен календар - Трети март - денят, когато българската държавност възкръсна на европейските карти. Дата, която десните в България доста ненавиждат по геополитически аргументи.

Същите тези десни, които години наред се пробват да прокарат един роман в учебниците на нашите деца и в медиите, че българите си живеели отлично в Османската империя, нямало турско иго, нямало насилия, не сме били безправни, нямало десетки типове налози, а в противен случай, било спокойно, цивилизовано и сме имали огромен пазар.

И в този момент, когато сменят Трети март с различен народен празник, какво да чакаме? Смяна на герба и химна ни? Като познавам ръководещите, няма да се изненадам, в случай че забранят българския химн и сложат на негово място ария на родния им британски език.

А 24 май ще ни е народен празник несъмнено краткотрайно, до момента в който не сложат напряко 4-и юли за подобен. Защо са ни на нас българите Трети март, царят-освободител Александър Втори, военачалник Столетов, военачалник Скобелев и опълченците на Шипка, откакто си имаме нови герои - нациста Христо Луков, а в по-ново време Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и учен Денков - все тим юнаци!

Чувам, че и образователните стратегии щели да трансформират нашите ръководещи от огромната дясна коалиция - това не ме изненадва, тъй като от години " реформират " образованието и то по този начин, че през днешния ден над 40 % от българските деца са функционално необразовани. Докато при оплювания от тях социализъм, станахме нация от инжинери, професори, профилирани индустриални служащи и едни от най-хубавите лекари в света...

Източник: Коментар на доктор Румен Петков - основен редактор на Поглед.инфо
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР