На път сме да направим най-големия пробив от 30 год.

...
На път сме да направим най-големия пробив от 30 год.
Коментари Харесай

Костадинов: Референдум за запазване на българския лев ще има

„ На път сме да създадем най-големия пробив от 30 год. насам.  България е на път да каже НЕ на няколко велики сили за еврозоната “, сподели пред публицисти в Българска телеграфна агенция ръководителят  на „ Възраждане " Костадин Костадинов.

Той добави, че с приключването на единадесетата седмица от началото на подписката  за осъществяване на референдум за опазване на българския лев са събрани 501 хиляди подписа.

„ За последната непълна седмица, т.е. вместо за седем, за шест дни, са събрани 34 хиляди подписа. Имаме още 12 дни до края на подписката, тъй като срокът ни изтича на 10 април. Ние, несъмнено, няма да чакаме до последния вероятен миг, с цел да не се окаже по някаква инцидентна причина, че Народното събрание  точно в този ден няма да работи - току виж някой се обадил като в бургаските, софийските и варненските учебни заведения и кажат, че има сигнал за бомба и няма да ни одобряват в деловодството. Така че ще отидем може би два или три дни преди този момент. Разбира се, ще ви пуснем известия, с цел да можете да видите момента, в който внасяме цялата документи. “, разяснява още Костадинов пред представителите на медиите.

От „ Възраждане‘ още споделиха, че информацията продължава да се обработва, подписите не престават да идват и че са сигурни,  че с тези темпове на събиране на подписи от порядъка към този момент на 30-40 хиляди на седмица и с идващите подписи всеки ден от страната и чужбина евентуално подписката ще нарасне от порядъка на към 550 хиляди горна граница.

„ При всички положения сме уверени към сегашния миг, че референдум ще има, тъй като паралелно със събирането на подписите, ние към този момент и ги вкарваме в електронен вид, защото такова е условието на закона. Към сегашния миг процентът на подписите, които не дават отговор на условията, т.е. или нямат цялостно ЕГН, или нямат цялостен адрес, е по-малко от 10 % - колебае се сред 8 и 10 %. Което значи, че от тези 501 хиляди подписа, годните досега са 450 - над нужната граница от 400 хиляди подписа, с цел да стане референдумът наложителен. Така че референдум ще има - по кое време ще бъде той към този момент зависи само и единствено от волята на президента, тъй като той е индивидът, който взема решение. “, разяснява още Костадинов.

Цялата конференция на „ Възраждане “:



Българските жители могат да дадат доверието си на „ Възраждане “ с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 година!

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР