На път с Posoka: Доминикана – точно навреме за Нова ...

На път с Posoka: Доминикана – точно навреме за Нова

На път с Posoka: Доминикана – точно навреме за Нова година

На път с Posoka: Доминикана – тъкмо в точния момент за Нова година Особено огромен интерес има към коледните празници, защото страната предлага екзотично бягство от зимата и в действителност превъзходни гледкиПрепоръчай (0)
Преди коледните и новогодишните празници Investor.bg и туристическата организация Posoka.com стартирахме взаимна поредност в рубриката “На път”, в която ще ви отведем на екзотични пътешествия до едни от най-красивите кътчета на планетата.

Къде може да посрещнете Нова година по бански, какъв бюджет да си подготвите за екзотична екскурзия, на какъв език приказват в Мавриций, каква е валутата в Малдивите, какво да не пропускате и защо да внимавате, когато тръгвате на екскузиия до далечна дестинация - на тези и още въпроси дават отговор туристическите специалисти от Posoka.com.

Първата дестинация беше Малдивите , последваха Кения и Занзибар , както и Египет, а през днешния ден представяме Доминиканската република .

Какъв е ориентировъчният бюджет, който да си подготвим за посещаване на дестинацията?

Разбира се, и тук не можем да посочим точна цифра, тъй като е релативно и зависи от сезона и хотела. Традиционните пакети, които включват самолетни билети, прехвърляния и към 7 нощувки на база изхранване на all inclusive пакети в хубави първокласни хотели, са сред 3000 и 3500 лева на човек. Пакетите, които в Posoka.com оферират , включват настаняване в потвърдени и хубави хотели, от които клиентите ни са останали удовлетворени.

Трябват ли визи, има ли някакви съответни митнически правила, с които да се съобразим?

Необходим е паспорт с годност над шест месеца. Българските жители нямат потребност от виза, в случай че обитават до 30 дни в Доминиканската република за туризъм. Необходима е „ Туристическа карта”, която може да се закупи на границата на Доминиканската република против възнаграждение на такса от 10 $. Тя е годна 30 дни, считано от датата на влизане в Доминиканската Република.


Трябват ли някакви ваксини, въобще има ли някакви характерни особености за дестинацията?

Няма наложително условие за имунизация преди пътешестване, само че е целесъобразно преди пътешестване до Доминиканската република да се имунизирате против малария и тропическа тресчица. Внимавайте и вземете защитни ограничения против ухапвания от комари, които придвижват вирусите на зика и чикунгуня. При признаци на заболяване неотложно би трябвало да се потърси лекарска помощ.

Кои са усетите на Доминикана?

В Доминиканската република може да се насладите на доста апетитен микс сред испански, африкански и индиански кулинарни обичаи. Най-интересното доминиканско ядене е "Ла Бандера ", което значи "Знаме ". То се състои от ориз, червен фасул и месо. Месото може да бъде пилешко, свинско или телешко. Оризът може да е бял, кафяв или със зеленчуци. Доминиканците го ядат всеки ден - за обяд или вечеря.

Много известно и вкусно ядене е и "Санкочо ", което идва от карибската кухня. То наподобява на чорба и съдържа пилешко или свинско месо, колбас, сланина, царевица, сладостен картоф, лайм, чесън, табаско и доста подправки.

Друга присъща традиция за локалното население в Доминикана е, че всяка събота, както и на Коледа, наложително се яде свинско месо, печено на чеверме. А може би едно от най-нестандартните ястия е "Мофонго " – то се състои от пластове бананово пюре, парченца месо и зеленчуци. Запечено е и се гарнира с бекон.

Каква валута се употребява там и на какъв език приказват локалните?

Официалният език е испански, само че умерено ще ви схванат и в случай че говорите на британски език.

Местната валута е Доминиканско песо (DOP). Едно евро се равнява на 50 DOP.

Кои са трите най-ценните съвета към всеки, който следва да отиде на Доминиканската република за пръв път?

Възможни са обири. Обществената сигурност в страната е в границите на естественото, само че би трябвало да се демонстрира внимание при пътешестване. Предприемайте нормалните защитни ограничения – носете единствено дребни суми пари в брой. Телефони, лаптопи и фотоапарати да не се държат на забележими места. Ценности и документи дръжте в сейф в хотела.

В Доминиканската република има специфична туристическа полиция, която оказва помощ на чужденци. Ако имате потребност от такава, телефонът за връзка с нея е 1 809 200 3500.

Ако предприемете пътешестване до Доминикана сред юни и ноември, то е целесъобразно да следите прогнозата за времето, защото тогава е сезонът на ураганите.

Коя забележителност е би трябвало да пропущаме, когато отидем там за пръв път?

Трудно е да се ограничим до едно. Задължително предлагаме да се отдадете на заслужена отмора на плажовете на Доминикана. Все отново това райско кътче е ситуирано по красивите крайбрежия на Карибско море. Затова горещо предлагаме да се насладите на плажа Хуанило, плажа Баяхибе и плажа Ринкон. Пунта Кана е най-големият курорт в Доминиканската република и несъмнено би трябвало да я посетите. Тя е и насочна точка за по-големите забележителности. Все отново точно от Доминикана е почнало завладяването на Американския континент и страната несъмнено има какво да предложи като забележителности.

Защитената околност Лос Хаитисес и круиз по река Дамаягуа, по чието течение има 27 водопада, също са прелестни благоприятни условия за екскурзии, до момента в който сте в Доминиканската република.

Предвид Коронавирус ситуацията по какъв начин се случва достъпът и пътуването до Доминиканската република? Може ли да се каже, че е безвредна дестинация?

Считано от 15 септември 2020 година пасажерите към този момент не показват негативен PCR тест при идване. Вместо това летищата и входни пристанища извършат бърз тест на 3% до 15% от пасажерите и на всички, които демонстрират признаци при идване.

Пътниците, които показват имунизационна карта, която да указва, че в срок не по-малко от 3 седмици след слагане на последната доза или негативен PCR тест, изработен в границите на 72 часа преди идването в Доминиканската република, ще бъдат освободени от случайния тест на входната точка. Към момента не се изисква имунизационен паспорт.


Всички интернационалните туристи, пристигнали с търговски полети и отседнали в хотел, ще получат по време на престоя краткотрайна безвъзмездна застраховка за здравно покритие, която обезпечава покритие за изключителни обстановки, като COVID-19, до момента в който са в страната.

През последните 2 години пътуванията до далечни дестинации претърпяха огромни промени, промени ли се ползата към Доминикана като дестинация?

Доминиканската република от години е доста желана от туристите и не престава да бъде и все още. Особено огромен интерес има към коледните празници, защото страната предлага екзотично бягство от зимата и в действителност превъзходни гледки.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg