На първото заседание на парламента за новата 2022 година депутатите

...
На първото заседание на парламента за новата 2022 година депутатите
Коментари Харесай

На първото си заседание депутатите отново отложиха зеления сертификат за НС

На първото съвещание на Народното събрание за новата 2022 година депутатите още веднъж отложиха зеления документ за личната си постройка. По-късно, на изключително съвещание на здравната комисия тематиката още веднъж влезе в дневния ред.

Първото съвещание на Народното събрание за годината продължи едвам час и 15 минути. Зеленият документ още веднъж отпадна от дневния ред публично, тъй като не е минал през комисии. Неофициално - тъй като няма консенсус по тематиката.

Няколко часа по-късно правната комисия още веднъж го отхвърли, само че за сметка на това - здравната го одобри. Тя предлага новите правила да плануват допускане в Народното събрание със зелен документ или тест. За депутатите той ще е заплатен, а за чиновниците и медиите - безвъзмезден. Ако обаче има опашки - депутатите ще са с преимущество.

Денят стартира с заявления, само че традицията беше нарушена и единствено опозицията взе думата, с цел да предизвести, че сме в разгара на рецесии.

„ За пръв път влизаме в годината без бюджет. Все още Министерски съвет нищо не прави и има ентусиазъм за авантюризъм и безучастие.. поръчки за 3 моста и метри тунела звучат неуместно “, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Нашата позиция е: измина година на рецесии и избори без Народно събрание. Предстои да решаваме рецесии “, сподели Мустафа Карадайъ.

А „ Възраждане “ предизвестиха за огромен митинг другата сряда поради Коронавирус ограниченията и зеления документ.

„ Припомням, че имаше и митинги против Пеевски. Това се случва, като не чувате хората. Наложете мораториум на ограниченията и спрете зеления документ “, прикани Костадин Костадинов.

По-рано през днешния ден в коридорите ръководещите оповестиха целите си за сезона.

По-късно здравната комисия гласоподава, че зеленият документ като вход за Народното събрание ще бъде вкаран в дневния ред оптимално бързо.

Предлага се зеленият документ за Народното събрание да влезе в действие от 24 януари.

А в това време депутатите отхвърлиха препоръчаната от „ Възраждане “ комисия, която да ревизира обстоятелствата и събитията по отношение на Коронавирус ограниченията у нас още от 11 март предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР