На първото си заседание днес Комисията по образованието и науката

...
На първото си заседание днес Комисията по образованието и науката
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по образованието и науката прие правилата за своята работа

На първото си съвещание през днешния ден Комисията по образованието и науката в Народното събрание одобри своите вътрешни правила за работа. Заседанието беше водено от народния представител от ГЕРБ- Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009, който беше ръководител на Комисията по образованието и науката в предходното 48-мо Народно заседание.

Народните представители от комисията взеха решение да поканят на свое съвещание служебния министър на образованието и науката проф., който да показа информация по разнообразни тематики.

Вътрешните правила за работа на парламентарната просветителна комисия в този момент са идентични с тези, по които работеше комисията в 48-ото Народно заседание, добавена е обаче и нова наредба. Според нея, когато няма определено управление на комисията, съвещанието й се управлява от избран от ръководителя на Народното събрание неин член, изясни Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009. Той добави, че няма друга смяна във вътрешните правила за работа на Комисията по образованието и науката в Народното събрание.

Може да организираме в комисията тематични чувания по всевъзможни тематики, свързани с образованието, сподели Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009. Той посочи, че главната тематика ще е обвързвана с бюджета, откакто бъде разпределен през идната седмица и той ще се разиска наложително на съвещание на Комисията по образованието и науката.

Сред другите тематики, които могат да бъдат обсъждани на съвещанията на комисията, са тези, свързани с активността на просветителните посредници и с плана на Закона за поощряване на научните проучвания и нововъведенията, изясни Вълчев.

Акад. от " Продължаваме промяната- " (ПП-ДБ) означи, че беше оповестен за публично разискване нов Закон за поощряване на научните проучвания и иноциите, който се изисква по Националния проект за възобновяване и резистентност. Това е значим закон и в случай че решим в комисията, може да ни бъде показан от Министерството на образованието и науката, с цел да се гласоподава оптимално бързо в пленарната зала на Народното събрание, сподели акад. Денков, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР