На първото си правителствено заседание служебния кабинет прие няколко решения,

...
На първото си правителствено заседание служебния кабинет прие няколко решения,
Коментари Харесай

Какви са първите решения на служебния кабинет?

На първото си държавно съвещание служебния кабинет одобри няколко решения, едно от които е за промени в устройствените правилници на Министерството на културата и на Министерския съвет.
С плана на Постановление за изменение на Устройствеиня устав на Министерството на културата се предлага изменение на член 4, алинея 1 от Устройствения устав на Министерството на културата, като се усилва броят на заместител министрите от двама на трима. С оглед необятния кръг от функционалности, свързани с интернационалното съдействие, европейските стратегии и районните действия е належащо координиринето на същите от трети заместник-министър.
С предлаганата смяна ще се реализира цялостна съгласуваност и хармонизация при определянето на тактиката, целите и механизмите за осъществяване на държавната културна политика на интернационално равнище и районната културна политика в областта на читалищното дело, библиотеките и българската книжнина.
С друго държавно разпореждане се променя Устройственият устав на Министерския съвет и на неговата администрация. Измененията отразяват измененията в структурата на Министерския съвет по силата на издадения от Президента на Република България Указ за назначение на служебно държавно управление. Съобразно новата конструкция на държавното управление са и препоръчаните промени в ПМС№ 85 от 2007 година за съгласуваност по въпросите на Европейски Съюз и в ПМС№ 110 от 2010 година за основаване на Съвет за развиване при Министерския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР