На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие

...
На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие
Коментари Харесай

КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество на стойност над 2 млн. лв.

На първото постоянно съвещание за 2021 година, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) одобри решения за внасяне на искове за лишаване на нелегално добито имущество в размер на 1 821 203 лева Това оповестиха от пресцентъра на Комисията. Решенията включват и искове за лишаване на 20 недвижими парцела и 9 моторни транспортни средства, на обща стойност 446 731.60 лева

В Окръжен съд – Кюстендил се внася иск против Спас Василев, на стойност 60 051.88 лева Той е упрекнат от прокуратурата в машинация – за това, че в интервала 2016 – 2017 година е въвел в подвеждане 7 лица с изказванието, че ще им обезпечи преференциални самолетни билети.

В Окръжен съд – Ловеч се внася иск против Павел Александров, на стойност 147 090.27 лева Претендира се и един неподвижен парцел. Александров е упрекнат от прокуратурата в това, че през 2015 година, в качеството си на длъжностно лице – шеф на Център „ Фонд за лекуване на деца “, е сключил контракт с компания, без да организира социална поръчка, като от тези му дейности биха могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия.

В Окръжен съд – Видин се внасят два желае – против Евтим Стефанов и против съучастничката му Десислава Емилова. Искът против Стефанов е в общ размер на 466 534.28 лева КПКОНПИ претендира и лишаване от него на 2 недвижими парцела и 3 автомобила. Стойността на желае против Емилова е 88 223.28 лева, като се претендира и лишаване на 1 автомобил.

Стефанов е упрекнат от прокуратурата за това, че в интервала 2011 – 2013 година, в качеството си на длъжностно лице - изпълнителен шеф на Сдружение „ Агенция за районно развиване и бизнес-център – Видин “ е присвоил непознати парични средства на Министерство на регионалното развитие и средства от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични планове сред България и Румъния и сред България и Сърбия.

Според обвиняването, той е съставял неистинен публични документи, с цел да удостовери зародилото право на заплащане. Емилова е с обвиняване в съучастничество за това, че е улеснила дейностите на Евтим Стефанов, като е употребила неистинските публични документи.

В Окръжен съд – Хасково се внасят три искови молби против участници в проведена незаконна група, упрекнати за изнудване и осъществяване на финансови покупко-продажби без позволение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лева, с искания и за лишаване на 12 недвижими парцела и 5 моторни транспортни средства.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск против Димо Петров, на стойност 372 808.07 лева, като се претендира още отнемането на 5 недвижими парцела и 2 автомобила. Той е упрекнат от прокуратурата като съизвършител при потребление на лица за развратни дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР