На първо време ще се разработят линии от градове с

...
На първо време ще се разработят линии от градове с
Коментари Харесай

Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт

На първо време ще се разработят линии от градове с огромни български диаспори 

Авиокомпания BurgasAir да поеме задачата за организирането на целогодишни полети от Бургас до няколко европейски дестинации. Тази екзотична концепция лансира Момчил Камбуров, който показа екшън проект за развиването на бургаския терминал.

В последните седмици недоволството против концесионера " Фрапорт туин остарял мениджмънт еърпорт " АД ескалира, откакто стана ясно, че компанията счита да затвори бургаското летище за 6 месеца и да насочи трафика към Варна. И без тематиката е сензитивна за туристическия отрасъл, защото от години остава чувството, че " Фрапорт " дискриминира Бургас за сметка на Варна. Това демонстрират и данните, които сочат, че от 2019 година насам трафикът към летището на Южното Черноморие е намалял с 36 %, а към Северното се е нараснал фрапантно, а отвън сезона има 10 целогодишни линии. 

„ Създаването на бургаска авиокомпания е напълно сурова концепция. Но считам, че има потенциал за постоянни линии за полети от Бургас, които да са основани на по този начин наречения " етнически трафик ". Българите, които живеят в Германия сега са 400 000. Към този етнически трафик ще бъдат в допълнение продавани седалки на туроператорите, като един аероплан ще лети постоянно от Бургас, а други два самолета ще за други самолетна компания на по този начин наречения ”мокър лизинг ”. Целта е да се понижи стопанският риск за компанията, като активността се разпредели в две обособени зони - постоянни линии и „ влажен лизинг ”, обясни Момчил Камбуров. 

Той аносира, че до края на април да бъде показан бизнес-план на стартъп компанията. Ще бъдат търсени вложители, а поканени ще бъдат и общините.  

Презентацията на Момчил Камбуров бе най-любопитната част от срещата, която се организира при регионалния шеф през днешния ден. Припомняме, че 80 % от кметовете в района не се явиха на срещата, с което сложиха под въпрос значимостта на регионалния шеф.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР