На първо място трябва да мислим за пенсиите, заплатите на

...
На първо място трябва да мислим за пенсиите, заплатите на
Коментари Харесай

Борисов разкри как ще се помогне на бизнеса при извънредното положение ВИДЕО

На първо място би трябвало да мислим за пенсиите, заплатите на лекарите, заплатите на армията, полицията и на всички, които реализират сега със своята активност реда и сигурността и здравето. Това съобщи след среща с президента Румен Радев и шефа на Националния действен щаб министър председателят Бойко Борисов.

Радев след срещата с Борисов: Не се отдавайте на суматохата! ВИДЕО


"Паралелно с това, през обществения фонд, всички, които излизат в болнични или всички, които банкрутират като компании и компании, ще да могат да минат през него и да бъдат предпазени ", огласи той.

"Все отново би трябвало да сме внимателни към идващите ограничения. Бизнесът – дребният и междинният би трябвало да бъдат подпомагани, само че доста деликатно би трябвало да следим запасите на страната ", добави министър председателят.

"Най-спешното сега е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, лаборантите, санитарите и всички, които работят в тази сфера. Това, което обсъдихме – по 1000 лв. на здравно лице. Няма да ги разделяме на доктори, сестри и лаборанти. Всички, които са на първа линия и работят с ковид, ще получават по 1000 лв. на месец в допълнение заплащане ", сподели той.

Премиерът: Най-важно е да защитим здравните служащи, ще има по 1000 лв. в допълнение за тях ВИДЕО

"От рецесия не се излиза по-богат. Щетите, които се нанасят на стопанската система, са по целия свят. Виждате, че нито една страна не е предложила към този момент съответна мярка и това е, тъй като докторите не могат да кажат за какъв брой време ще се справим”, разясни Борисов.

"Всеки лев го пресмятаме за дълъг интервал от време, с цел да можем фактически да защитим страната. Тези, които желаят да употребяват рецесията за популизъм и споделят единствено „ Дайте, дайте, дайте” е редно да чуят следното: Функционирането на страната идва от налозите. Когато не се заплащат налози, няма по какъв начин да се заплащат заплати и пенсии ", изясни министър-председателят.

"Разбрахме се всекидневно да предоставяме на президента всички доклади и информация, която излиза, с цел да сме единни. Народът би трябвало да усети консолидацията на всички институции. Нека се активизираме и дружно излезем от рецесията, приключи Борисов.

БЛИЦ напомня, че още през вчерашния ден проф. Мутафчийски анонсира, че ще предложи по-сериозно стягане на ограниченията поради ковид у нас. След пламенна и прочувствена тирада той изясни, че осъзнава какъв брой е виновен пред цяла България и обстановката опира не до стопански загуби, а до загуби на човешки животи.

По-рано през днешния ден стана ясно, че позитивните проби у нас за COVID-19 към този момент са 44 , като последната е на мъж във Варна, който скоро се е завърнал от Италия и е имал грипоподобна симптоматика. Към момента се открива с какъв брой лица е имал контакт след прибирането си.

До този миг в страната ни има два смъртни случая на лица с ковид - първият е на 66-годишна жена със сърдечни проблем и, а вторият на брачният партньор й 74-годишен мъж с белодробни проблеми.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР