На първо място поставяме организацията на изборите в чужбина. В

...
На първо място поставяме организацията на изборите в чужбина. В
Коментари Харесай

Милков: Над 1000 души ще бъдат командировани за изборите в чужбина

На първо място слагаме организацията на изборите в чужбина. В тези избори ще бъдат ангажирани всички структури в Министерство на външните работи. Искаме всички български жители в чужбина да могат да упражнят правото си на глас. Нещата се усложняват непрекъснато. Ще би трябвало да бъдат командировани много повече хора от България, може би над 1000 души, поради измененията в Изборния кодекс. Това евентуално би оскъпило изборите.

Това сподели служебният министър на външните работи Николай Милков на конференция, на която показа своя екип и очерта главните външнополитически цели на България в границите на служебното държавно управление, съобщи кореспондент на БГНЕС.

План-сметката за изборите е към 8 млн. лева за организация на изборите в чужбина, заяви още Милков и добави, че за предишните избори отделената сума беше към 6 млн. лева По-високата цена се дължи на разнообразни разноски, свързани с командировките, само че също и на нарастването на възнагражденията на чиновниците на СИК, както и на по-големия брой хора, които ще бъдат командировани за изборите в чужбина.

По отношение на екипа на служебния външен министър няма нищо ново, уточни Милков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР