На първо място от приоритетите ни е Роу“, заяви заместник-ръководителят

...
На първо място от приоритетите ни е Роу“, заяви заместник-ръководителят
Коментари Харесай

Предизборна надпревара: Байдън се обяви за връщане на правото на аборт

" На първо място от целите ни е „ Роу “ ", съобщи заместник-ръководителят на акцията на Джо Байдън Куентин Фулкс, заяви „ Политико “.

" Президентът е безапелационен, че би трябвало да възстановим „ Роу “. Неразбираемо е, че през днешния ден дамите се разсънват в страна с по-малко права, в сравнение с са имали техните предшественици преди години ", сподели Фулкс.

Байдън е подготвен да се кандидатира с това, което е разказано като най-силната платформа за правото на аборти от всички претенденти за парламентарните избори, защото той и неговите съдружници се стремят да реализират победа на първите президентски избори след анулацията на решението " Роу против Уейд " през 2022 година

Президентът, който е католик, разказва себе си като човек, който не е " последовател на абортите " поради вярата си, само че съгласно него през лятото знаменателното решение от 1973 година " е вярно ". Той се изрече против правосъдните решения, ограничаващи достъпа до аборти, и се бори против напъните за ограничение на достъпността на хапчетата за аборт.

Миналия месец Байдън се възползва от случай в Тексас, при който на една жена, Кейт Кокс, е отхвърлен аборт, макар че бременността е представлявала риск за живота ѝ.

" Нито една жена не би трябвало да бъде принуждавана да върви по съдилища или да бяга от родния си щат, единствено с цел да получи здравните грижи, от които се нуждае ", сподели Байдън във връзка случая. " Но тъкмо това се е случило в Тексас с помощта на републикански определени чиновници и това е просто възмутително. Това в никакъв случай не би трябвало да се случва в Америка. "

Когато правата за аборт са включени в бюлетината, те печелят измежду гласоподавателите от целия политически набор - въпреки че не постоянно те поддържат претендентите на демократите в бюлетините, които се застъпват за тях.

И въпреки всичко, до момента в който акцията на Байдън се стреми да отклони фокуса на изборите от самия президент и да го насочи към опасността, произлизаща от опцията Тръмп да се върне на власт, се чака вниманието към правото на аборт - за които Тръмп има принос посредством своите претенденти за Върховния съд - да продължи да бъде централна точка на акцията.

" Вижте, президентът схваща, че тези избори не са за него: те са за американския народ ", сподели Фулкс.

Възстановяването на „ Роу “ не е единствената точка в листата със задания на Байдън. През втория си мандат президентът ще се стреми да " довърши работата " по редица цели, за които администрацията му към този момент е почнала да упорства, сподели Фулкс, в това число възбрана на нападателните оръжия и пълнителите с огромен потенциал, понижаване на разноските за инсулин и разширение на опрощаването на студентски заеми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР