На първо място е важно да се уверим, че сайтът

...
На първо място е важно да се уверим, че сайтът
Коментари Харесай

Как да проверим онлайн магазина преди покупка от Черния петък

На първо място е значимо да се уверим, че уеб сайтът е безвреден и законен . Ако адресът му стартира с https:// и пред него има икона на катинарче, това значи, че разполага със документ за криптиране на данните. Въпросът е още по-сериозен, когато става дума за електронни магазини отвън Европейската общественост.

За това предизвести Габриела Руменова – специалист в областта на потребителската отбрана и основател на плана „ Ние, потребителите “.

Следващата стъпка е да проверим по кое време е основан е-магазинът , тъй като е потвърдено, че най-вече измами и нелояни търговски практики се осъществят през новорегистрирани уеб сайтове. Често най-отдолу на страницата е подложен признакът за авторското право © (Copyright) и незабавно след него стоят датата на основаването на уеб страницата и тази на последната му трансформация. Кога е пуснат един електронен магазин и по кое време са направени последните промени по него може да ревизирате посредством откритите източници на Интернет, като например.

Полезно е да проучим в допълнение търговеца . За българските сдружения може да се направи информация в Търговския указател, а за задграничните – в аналогичните регистри на съответните страни.

Можем да се доверим в най-висока степен на източници с самостоятелни критерии за оценка на рейтинга, какъвто да вземем за пример е уеб сайтът със свободен достъп:.

По-сигурно е извършването на покупки от електронни магазини на търговци, основани в страна от Общността , защото европейското потребителско законодателство е хармонизирано и дава най-висока степен на отбрана, а при пораждане на проблем по отношение на покупката или със стоката е доста по-лесно да се получи подпомагане и от институциите за разрешаването му.

„ В акциите за Черния петък и Коледно-новогодишните празници е целесъобразно потребителите да избират познати за тях търговци, да не опитват с нови. Особено в случай че попаднат на „ краткотрайни “ магазини, даже те правилно да извършат продажбата, в случай че след това възникне проблем със стоката и те към този момент не съществуват в пространството, няма по какъв начин да ги открием, с цел да предявим претенция или да осъществяваме друго свое законно потребителско право “, акцентира Габриела Руменова от „ Ние, потребителите “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР