На първо четене в комисия, с 12 гласа за, интимната

...
На първо четене в комисия, с 12 гласа за, интимната
Коментари Харесай

Интимната връзка влиза в Закона за домашното насилие, решиха депутатите в комисия

На първо четене в комисия, с 12 гласа " за ", интимната връзка влезе в Законопроекта за отбрана от домашно принуждение. Правната комисия на Народното събрание заседава изключително през днешния ден поради измененията в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение. 

Домашното принуждение към този момент да се санкционира освен при брак или общуване на фамилни начала, само че и при интимна връзка, е записано в поправките в ЗЗДН. 

Гроздан Караджов от " ИТН " счита, че няма деен механизъм, с който да се ползва легалната формулировка за интимна връзка. И че в случай че я одобряват в този тип, това ще е единствено " прахуляк в очите ".   " Въпросите с домашното принуждение няма да се решат с въвеждането на " интимнна връзка ". Трябва да се извършват функционалностите по този закон. Трябва да е след необятна полемика измежду практикуващите експерти и тогава да преценим каква да е легалната формулировка, в случай че има такава. Прегледах много отзиви на експерти, които се явяват в зала, споделят, че това няма да свърши никаква работа на съда и да се генерират решения, които да опазят жертвата. За какво тогава вършим тази формулировка? ",запита  той.

" Относително дълготраен съюз - или ще би трябвало да има втора формулировка за това, или оставено по този начин е празна правна норма, която вършим за някакъв пиар. Какво значи правно контролирана процедура? Строго персоналния темперамент. Няма по какъв начин да бъдат установявани тези неща. Каквато и формулировка да измислим, ще изключим някого. Има гласове в професионалната общественост е, че ще стартира и да се злоупотребява ", разяснява още Караджов.

Петър Кьосев от " Продължаваме промяната " означи, че началото на дебата за интимната връзка стартира от през днешния ден. " Трябва да адресираме този проблем и дружно професионално да се отнесем към дефиницията, с цел да може да закриля жертвите от принуждение в двойки, които не живеят под един и същи покрив. Да наказваме хората по Закона за домашното принуждение? Ние не наказваме ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР