На първо четене народните представители приеха законопроекта на бюджет за

...
На първо четене народните представители приеха законопроекта на бюджет за
Коментари Харесай

На първо четене приеха законопроекта на бюджета за държавно и обществено осигуряване

На първо четене народните представители одобриха законопроекта на бюджет за Държавно и публично обезпечаване, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

Законопроектът бе признат със 118 гласа " за ", 34 гласоподаваха " срещу ", 64 се въздържаха. 

По приходната част на бюджета на ДОО се планува минималният застрахователен приход за самоосигуряващите се лица и записаните аграрни стопани и тютюнопроизводители да се усили от 1 август на 780 лв.. Размерът на осигурителната вноска за фонд " Пенсии " и фонд " Пенсии за лица по чл.69 ", както и размерите на осигурителните вноски по всички други фондове, да се запазят на равнищата от 2022 година. Максималният застрахователен приход за всички обезпечени лица се резервира на 3400 лв.. 

По разноските - от 1 юли се усилват пенсиите по така наречен " швейцарско предписание " с 12% от пенсиите за трудова стойност. Увеличава се и пенсията за застрахователен стаж и възраст от 467 лв. на 523,04 лв. месечно. Запазват се размерите на еднократната помощ при гибел на обезпечено лице на 540 лв., на минималния и оптималния размер на компенсацията за безработица надлежно на 18 лв. и 85,71 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР