На първият ден от Великден - 28-ми април от 17:30ч.,

...
На първият ден от Великден - 28-ми април от 17:30ч.,
Коментари Харесай

Великденско хоро за Тони Костов в Кюстендил

На първият ден от Великден - 28-ми април от 17:30ч., отдел " Култура и духовно развиване " към община Кюстендил, провежда благотворителна самодейност за Тони Костов - " Великденско хоро 2019 - градът ръка за ръка. " Идеята за акцията идва от градските фолклорни танцови обединения, които се сплотяват в името на благотворителната идея за младия кюстендилец.
" На Великден ние ще творим една богатства концепция. Ще се съберем да изиграем Великденско хоро за един човешки живот! От Коледа до Врликден за Тони Костов са събрани 400 000 лева , като за лекуването му, които ние мощно имаме вяра, че ще успеем да съберем на Великден!
Това е една остаряла традиция- да се играе Врликденско хоро в центъра на града, която от дълги години е забравена. Ние желаеме да превърнем тази благотворителна акция още веднъж обичайната за нашия град и всяка година да се сплотяваме, да оказваме помощ и да творим положително!
Каня всички кюстендилци, от името на всички уредници, да се включат в акцията и на Великден да се хванем ръка за ръка! " - прикани Дима Укалска - шеф отдел Култура и духовно развиване към община Кюстендил.

На площад " Велбъжд ", фолклорните танцови обединения, на първо време ще показват няколко хора от разнообразни етнографски области, след което ще стартира правото хоро, на което ще приканят кюстендилци да се заловен за ръце, за Тони Костов. За благотеорителната акция са направени специфични стикери - на символичната цена от 3лв, като средствата от тях са предопределени за лекуването на Тони.

Освен на площада, всеки който желае да помогне, от през днешния ден може да си закупи благотворителен стикер - от Туристически информативен център - Кюстендил, ХГ " Владимир Димитров - Майстора ", Кино " В Театъра ", Възрожденско учебно заведение, от вскички учебни заведения в града и кметства, и читалища в селата, съобщи сътрудник от града, за Actualno.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР