На първия учебен ден нямаше и помен от летните страсти

...
На първия учебен ден нямаше и помен от летните страсти
Коментари Харесай

Първият звънец разсея напрежението в СМГ

На първия образователен ден нямаше и помен от летните пристрастености към Софийската математическа гимназия . Дворът на учебно заведение бе изпълнен с разчувствани деца, родители и учители. Наоколо се носеше цветният мирис на десетки букети. Приятели се посрещаха с радостни крясъци след дългата лятна разлъка. Доброто въодушевление витаеше във въздуха.

Тържественият 15 септември сплоти до неотдавна враждуващите два лагера в школото. Учителите не смогваха да задържат букетите, с които ги засипваха възпитаниците им. Шум от радостна врява изпълваше простора. Стартът на формалната гала бе даден с посрещане на знамето на математическата гимназия. Под звуците на химна бе повдигнат националния байрак.

 Още трима учители от СМГ са били освободени
Още трима учители от СМГ са били освободени

Временната директорка счита да ги върне на работа...

Отец Христо извърши благословение за началото на образователната година. Приветствие насочи кметът на община Оборище Васил Цонев.

Днес е един специфичен ден за всички нас, посочи той. По думите му всички чакат още по- огромни триумфи на учениците. Да бъдете учители е огромно благосъстояние, обърна се Цонев към преподавателите. Те построяват основата на знанието, те откриват надарените и приготвят всяко дете за най-строгия учител-живота. На децата той пожела всеки да открие своето занятие.

Цонев напомни, че медалите и премиите на дребните математици са горделивост за България. Спорна и сполучлива образователна година пожела на дребните и огромните, пристъпили през прага на СМГ. С какъвто порив започнете новата година, с подобен да я завършите, пожела още кметът на община Оборище. Според преподавателите СМГ е прекосявала в годините през доста стихии, само че постоянно е оцелявала. Децата пък в учебното заведение постоянно са имали порив за победи. СМГ е идея и орис, съгласно учителите. Официално бяха показани " зайците " в учебното заведение.

 Уволненият шеф на СМГ още не е получил заповедта за освобождението си
Уволненият шеф на СМГ още не е получил заповедта за освобождението си

От курсове в СМГ годишно постъпват 1,200 млн. лв.

Зоя Савова, шеф на учебното заведение, също поздрави учители и възпитаници. За всички нас през днешния ден е един огромен празник, акцентира тя. Добре пристигнали, благи деца, приветства директорката " зайците ".

Тя е уверена в триумфа на възпитаниците на СМГ. Благодари на преподавателите за всеотдайната работа. За тях работата в школото била орис , по думите й. Новоназначената шефа благодари и на родителите, които са се доверили на СМГ и са записали децата си да учат тук.

 Учители от СМГ и родители си желаят шефа
Учители от СМГ и родители си желаят шефа

Регионалното ръководство на образованието стана събирателен пункт за митинг.

Припомняме, че Софийската математическа гимнация е с нов шеф единствено от дни, откакто предходният началник Антони Стоянов бе освободен от служба на 5 септември.

През последните няколко месеца в СМГ имаше голям брой спорове . Споровете започнаха откакто някогашният шеф Стоянов уволни учителката по математика Петя Тодорова и не възобнови договорите на други двама преподаватели от учителската гилдия на гимназията . Като претекстове за уволнението на Тодорова някогашният шеф уточни, че тя е уронила престижа и името на образователното заведение, участвайки в комисия за математическото съревнование " Европейско кенгуру ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР