На първия тур в София са избрани трима кметове на

...
На първия тур в София са избрани трима кметове на
Коментари Харесай

На първи тур в София са избрани районните кметове на Средец, Изгрев и Триадица: При обработени 30,4% СИК протоколи

На първия тур в София са определени трима кметове на региони - в Средец, Триадица и Изгрев, съгласно последни данни на ЦИК при обработени 30,4% СИК протоколи.

В регион Средец Трайчо Трайков от ПП-ДБ-Спаси София е още веднъж кмет с 53,96% от преброените до момента гласове. Далеч зад него остава претендентът на ГЕРБ-СДС Венцислав Банчев с 13,48% от гласовете.

С 54,05% още от първия тур е определен и кметът на регион Изгрев - Делян Георгиев от ПП-ДБ-Спаси София.

На този стадий с малко над 50% на първия тур е и кметът на регион Триадица - Димитър Божилов от ПП-ДБ-Спаси София, получил 50,94% от гласовете.

В останалите елементи на София районните кметове се чака да бъдат определени на балотажа идната неделя.

В регион Лозенец води безапелационно Константин Павлов от ПП-ДБ-Спаси София (с 43,48%) пред Анжелина Тотева от ГЕРБ-СДС (с 16,49%). В регион Кремиковци води Лилия Донкова от ПП-ДБ-Спаси София с 41,81%, в регион Оборище безапелационно води Георги Кузмов от същата коалиция (с 44,14%). В регион Слатина води Георги Илиев от същата коалиция с 44,76%.

Преди балотажа претендентите на ПП-ДБ-Спаси водят и в редица други регион като Красно село, Подуяне, Сердика, Младост, Възраждане, Овча Купел, Красна поляна, Витоша и регион Илинден.

Кандидатите на районни кметове на ГЕРБ-СДС водят преди втория тур само в Банкя - Рангел Марков (с 46,37%), Панчарево - Евгения Алексиева (с 33,33%) и в регион Надежда - Димитър Димов (с 33,33%).

 Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР