На първите места в Европа сме в борба с контрабандата,

...
На първите места в Европа сме в борба с контрабандата,
Коментари Харесай

Контрабандата ще продължи да намалява, защото е изгодно за държавата, обяви Борисов

На първите места в Европа сме в битка с контрабандата, което дава отговор и на доста от другите въпроси за битката с корупцията, съобщи министър председателят Бойко Борисов след представянето на отчета на Инициатива " Срещу противозаконната търговия " за незаконните цигари у нас, подсилен от огромните тютюнопроизводители.

Според проучването делът на контрабандните цигари, предопределени за локалния пазар, е 7 % за второто тримесечие на 2017 година В Европейски Съюз България се намира на осмо място по незаконни цигари, заяви Българска телеграфна агенция.

Борисов съобщи, че парите от контрабанда " замърсяват цялата система, тъй като, с цел да има контрабанда, тъй като, с цел да мине една контрабанда, ти би трябвало граничар, митничар, данъчен, застъпничество по места и това са голяма маса пари ".

Премиерът сподели също, че наклонността по понижаване на контрабандата на цигари, горива и алкохол ще продължи, тъй като е преференциална за страната. Борисов прикани вътрешния министър и основния секретар да създадат заседание и да потърсят пояснение, тъй като в 11 града в страната има ползване на контрабандни цигари над 7 %, и да решат казуса в едномесечен период.

Борисов добави още, че при служебното държавно управление от двете приходни организации са събрани 150 - 200 млн. лева по-малко за бюджета.

Вътрешният министър Валентин Радев също разяснява данните за контрабандни цигари, като съобщи, че за интервала януари - август 2017 година от Министерство на вътрешните работи са конфискувани над 21 млн. къса цигари, което е спад с 56 %, както и 35 тона нарязан тютюн.

По думите на Радев предотвратените вреди от конфискувани контрабандни цигари са над 3 млн. лева, а от нарязан тютюн над 5 млн.лв. Най-голямо количество цигари било конфискувано от региона на Пловдив.

Финансовият министър Владислав Горанов разяснява, че резултатите от битката с контрабандата сочат, че България съумява да охранява освен границите си, само че и икономическите си ползи.

Зам. основният прокурор Борислав Сарафов регистрира положителната междуинституционална работа за битката с контрабандата, като по думите му това не би могло да се случи без " сплотяващата роля на премиера ". Според Сарафов има " ясна и необратима наклонност за понижаване на контрабандния дял на цигари ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР