На първи тур имаме избрани 44 кметове на общини, където

...
На първи тур имаме избрани 44 кметове на общини, където
Коментари Харесай

На първи тур имаме 44 кмета на общини, отиваме на балотаж в 45

„ На първи тур имаме определени 44 кметове на общини, където претендентите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това ни прави на първи тур втора политическа мощ след ГЕРБ, които имат 72-ма. ” Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Тя добави, че на втори тур претенденти на социалистите отиват на 45 балотажи, измежду които и в огромни области градове - София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.
„ Тоест в една трета от общините в България Българска социалистическа партия е първа или втора политическа мощ. Това удостоверява думите ни от изборната нощ, че Българска социалистическа партия се връща в локалната власт и то съществено ”, заключи Нинова.
Тя уточни и гласовете за партийните листи с общински съветници, където Българска социалистическа партия също бележи растеж – 267 256 гласа, по отношение на 222 567 гласа на последните избори –  с близо 50 000 гласа повече.
„ И като брой кметове, и като партийна поддръжка за листата, Българска социалистическа партия бележи растеж на тези избори по отношение на предишните парламентарни и по отношение на броя кметове, които сме имали до момента, като разчитаме на балотажите да спечелим много от тях. Радваме се, че хората са оценили последотелните ни старания и кардиналната ни политика и нашите претенденти по места като хора, които показват тази политика. Поздравявам всички, които гласоподаваха на тези избори и поддържаха нашите претенденти. Призовавам и на втория тур това да се случи ”, разяснява още водачът на Българска социалистическа партия.
И насочи апел за идните балотажи: „ Всички да се обединим против ГЕРБ. Тази борба я водим години наред. Злото в България е моделът „ ГЕРБ ”, който, с изключение на на национално ниво, се окопа в общините, трансформира ги във феодални владения, мачка хората и ги държи в боязън и зависимости. На балотажите ще беседваме, ще призоваваме, ще агитираме – всички против модела „ ГЕРБ ” в локалната власт. Промяната не стана на върха след парламентарните избори. Промяната може и би трябвало да стане на изборите за локалната власт. ”
Тя дефинира думите на Бойко Борисов за Ваня Григорова като безусловно неприемливи. „ Очаквам нашият претендент да се разграничи от тази позиция на Борисов. Смисълът на борбата в София е, след 18 години ръководство на ГЕРБ, това ръководство да бъде заменено. И не мога да си показва, че претендентът ни ще бъде определен с гласовете на ГЕРБ, против чийто модел се борим всички ”, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
По мотив решението на Върховен административен съд за машините за гласоподаване, Нинова сподели: „ Щом по този начин е решил съдът, значи по този начин би трябвало да бъде. Трябва да се извършва решението на съда ”, сбита бе тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР